Ilkka Herola taas hurjassa hiihto­vauhdissa: ”Vähän jäi mäkihomma kaivelemaan”

Herola nousi viidenneksi Schonachissa. Yhdistetyn norjalaishirmu Riiber nousi Mannisen rinnalle cup-voitoissa.

12.3. 18:40

Ilkka Herola nousi mahtihiihdolla lähes palkintopallille, kun yhdistetyn maailmancupin kauden päätösviikonloppu jatkui lauantain kisalla Saksan Schonachissa.

Herola oli mäkiosuuden jälkeen jaetulla 19. sijalla, mutta hiihto nosti suomalaistähden viidenneksi.

Herola oli 10 kilometrin hiihdossa yhdeksän sekuntia nopeampi kuin toiseksi ladulla ehtinyt Norjan Jörgen Graabak. Herola on ollut nopein hiihtäjä seitsemässä kisassa tällä cup-kaudella, ja lauantain suoritus varmisti hänelle cupin parhaan hiihtäjän tilaston voiton tällä kaudella.

”Voisi kopioida (mietteet viime viikonlopun) Oslon kisasta: vähän kun olisi paremmin hypännyt, olisi ollut kivaa”, Herola hymähti Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

”Hiihto oli tietenkin hyvää ja kokonaisuutenakin ihan hyvä kisa, mutta vähän jäi tuo mäkihomma kaivelemaan. Ei ollut optimaalinen hyppy, taaskaan vaihteeksi.”

”Podiumia (palkintopallille pääsyä) päästiin kokeilemaan loppumetreille asti, mutta ei ihan ollut (sinne)”, mäessä kärjestä lähes kaksi minuuttia jäänyt ja kisan maalissa kolmossijasta kolme sekuntia jäänyt Herola makusteli vielä.

Myös Eero Hirvonen nousi komeasti. Mäessä 37:nneksi jäänyt Hirvonen oli lopputuloksissa 18:s. Arttu Mäkiaho oli 28:s.

”Mäessä perinteinen päivä, sellainen mitä tässä ollut vähän liikaakin. Fiilis on, että pystyisi aika paljon parempaakin hyppäämään. Mutta hiihto oli yllättävänkin hyvää ja sai sijoitusta paranneltua”, Hirvonen tiivisti haastattelunauhalla.

Kisan voitti Norjan Jarl Magnus Riiber. Cupin osakilpailuvoitto oli hänelle uran 48:s, jolla hän nousi Hannu Mannisen rinnalle eniten voittoja maailmancupissa ottaneena yhdistetyn urheilijana.

Riiber on tällä kaudella voittanut 12 kisaa ja jäänyt cupissa vain kahdesti ilman voittoa. Lauantaina toiseksi sijoittunut Itävallan Johannes Lamparter on cupissa ennen sunnuntaista päätöskisaa pisteen päässä Riiberistä. Kausi siis huipentuu erinomaisen jännittävästi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat