HIFK joutui maalivahtiongelmiin, Ilves vei Liigan huippuottelun Stadissa

HIFK joutui tekemään valtavan työmäärän yhteenkin maaliin.

Ilveksen maalivahti Marek Langhamer pelasi vahvan ottelun HIFK:ta vastaan.

17.3. 21:16 | Päivitetty 17.3. 21:48

Tampereen Ilves haki voittolaukauksien kautta kaksi pistettä HIFK:ta vastaan pelatussa jääkiekkoliigan huippuottelussa torstaina.

Ilves pitää hallussaan runkosarjan kakkospaikkaa ja vankisti asemiaan 3–2-voitolla, kun sekä Eemeli Suomi että Nicholas Baptiste onnistuivat rankkareilla.

IFK:n molemmat laukojat, Jere Innala ja Reid Gardiner, lähettivät kiekon päin Ilveksen maalivahtia Marek Langhameria.

Ilveksestä näki, ettei joukkue turhaan keiku Liigan kärkipaikoilla. Se on erittäin vahva joukkue, joka pystyi vastaamaan sopivalla kovuudella kotijoukkueen taklauksiin.

Kanadalainen Baptiste niittasi Ilveksen avausmaalin joukkueen ensimmäisen erän ainoasta puolittaisesta maalipaikasta. Sekin kiekko olisi ollut torjuttavissa, mutta sattui lipsahtamaan maalivahti Niilo Halosen kainalosta maaliin.

Avauserässä IFK sai kaksi ylivoimaa melkein peräkkäin ja kiekko pyöri kuin karusellissa, mutta maaliin asti se ei päätynyt. Yrittäjiä ja laukauksia riitti.

IFK:lle tuli isoja maalivahtiongelmia, kun Michael Garteigin kausi päättyi loukkaantumiseen tiistaina pelatussa JYP-ottelussa.

Se tarkoittaa, että koronasta toipunut Halonen ottaa ykkösvahdin paikan.

”Hieno mahdollisuus ja nautin joka hetki. Ei ole ongelmia kantaa ykkösvahdin tonttia. Ilolla otan vastaan kaikki peliminuutit”, Halonen sanoi.

IFK joutui tekemään valtavan työmäärän saadakseen yhden maalin. Joukkue ehti laukoa 45 kertaa ennen kuin Eetu Koivistoinen pääsi rokottamaan Langhamerin seikkailusta maalin takana.

Langhamerilla ja Ilveksen maalin taakse ehtineelle pelaajalle tuli väärinkäsitys, josta Teemu Turunen kiitti ja syötti kiekon Koivistoille maalin kulmalle.

HIFK:n ja Ilveksen ottelu enteili sitä, millaiseksi stadilaisten pudotuspelit muotoutuvat. Maalit voivat olla niukassa ja yrittämisen määrä kasvaa jopa vielä tästä.

Ilves puolusti hyvin ja iski vastaa terävästi ja ennen kaikkea joukkue on erittäin liikkuva ja nopea. Kokenut Petri Kontiola näytti olevan kuin eri paria muun joukkueen kanssa, mutta syöttökulmat hän löysi kuten ennenkin.

IFK:n ottama piste tarkoittaa, että se pysyy TPS:n yläpuolella sarjataulukossa sijalla neljä. HIFK:lla on yksi pistettä vähemmän kuin turkulaisilla, mutta parempi keskiarvo.

”Tiukka peli ja noustiin kaksi kertaa rinnalle”, IFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi. ”Sitkeätä tekemistä ja voittoa vaille hyvä suoritus. Tänään oli hyvää tekemistä, mutta pikkuisen liikaa ammuttiin ohi.”

Peltonen sanoi Garteigin loukkaantumista ikäväksi, mutta hommat jatkuu kolmikolla Halonen, Roope Taponen (pelaa tällä hetkellä Mestiksessä Kiekko-Espoossa) ja Eemil Vinni.

Torstai ei ole ihan paras pelipäivä houkutella yleisöä, mutta IFK sai Ilves-otteluun 7 036 katsojaa. Lukema on IFK:n kotiotteluissa peräti kuudes 7 000 hengen katsojarajan rikkoutuminen tällä kaudella, vaikka koronarajoitukset ovat sotkeneet pitkin talvea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat