Miikka Salomäki palasi Liigaan HIFK-paidassa Jukureita vastaan: ”On paljon joukkueita, jotka pystyvät voittamaan”

Jukurien kultakypärä Petrus Palmu vietti kolmen tehopisteen iltaa, kun kauden sensaatiojoukkue Jukurit kaatoi IFK:n. Oskari Salminen pelasi nollapelin.

Jukurien kultakypärä Petrus Palmu (vas.) vietti kolmen tehopisteen iltaa (2+1), kun kauden sensaatiojoukkue kaatoi HIFK:n 4–0. Kuvassa Palmu ja IFK:n Eetu Koivistoinen helmikuussa Helsingissä pelatussa ottelussa.

19.3. 19:28 | Päivitetty 19.3. 20:04

Jukurit–HIFK 4–0

Helmikuun lopussa Helsingin IFK:hon siirtynyt Miikka Salomäki pääsi viimein lauantaina tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen, kun IFK matkasi Mikkeliin.

Paluu kotimaan kaukaloihin lähes vuosikymmenen tauon jälkeen päättyi tappiollisesti, kun kauden sensaatiojoukkue Jukurit kaatoi IFK:n 4–0.

”Hyvävauhtinen peli oli, ja mukavaa oli palata. Totta kai tulos harmittaa, mutta oli hieno pelata”, 29-vuotias laitahyökkääjä paketoi.

Olli Jokisen valmentama Jukurit nousi voittonsa myötä Liigan kakkossijalle. Salomäki ei ole juuri seurannut Jukurien suorituksia, mutta joukkueen suoritukset vakuuttavat.

”Onhan se huima parannus edellisiin vuosiin. Uusi valmennus on saanut hyvän nosteen.”

Jukurien kirkkaimpana tähtenä tuikki taas kultakypärä Petrus Palmu, joka iski joukkueensa kaksi viimeistä maalia ja syötti Pekka Jormakan ohjaaman 2–0-maalin.

Voittomaaliksi jäänyt 1–0 syntyi toisen erän alussa Libor Zábranskýn viivalaukauksella.

Salomäki pelasi Liigassa viimeksi keväällä 2013. Sen jälkeen tie vei kahdeksaksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Pelejä kertyi NHL:ssä ja AHL:ssä yhteensä yli 400.

”Tosi hyvä kokemus, kun näin jälkikäteen sitä miettii”, Salomäki sanoi.

”Totta kai kahdeksan vuotta on pitkä aika, ja siellä on kaikennäköisiä hetkiä: hyviä ja vähän huonompia. Tietenkin kasvoin ihmisenä ja pelaajana paljon.”

Salomäki lähti aikanaan maailmalle parikymppisenä nuorukaisena. Suomeen palasi kokenut kiekkoilija, joka astui erilaiseen Liigaan kuin mistä lähti kohti Nashvilleä.

Vuosien 2013 ja 2022 Liigan vertailu on kuitenkin vaikeaa.

”Siitä on sen verran kauan aikaa ja peli on muuttunut vähän joka paikassa siinä välissä, mutta tosiaan ihan hyvävauhtinen peli tänään. Vikkeliä kavereita paljon”, hän sanoi.

Salomäki kertoi pelituntuman puutteen näkyneen vielä suorituksissaan, mutta lisäsi olevansa hyvässä kunnossa. Menestysodotukset kevääksi ovat isot.

”Näen, että meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan, kun saadaan tietyt jutut kuntoon ja hiottua peli vielä paremmaksi.”

IFK pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa maanantaina kotihallissaan Rauman Lukkoa vastaan.

”Tulee hieno kevät Liigalle. On paljon joukkueita, jotka pystyvät voittamaan”, Salomäki ennakoi.

Miikka Salomäki

HIFK:ssa lauantaina debytoinut Miikka Salomäki kantoi Nashville Predatorsin paitaa lähes 200 ottelussa NHL:n runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

  • 29-vuotias raahelaistaustainen jääkiekkoilija.

  • Pelasi ensimmäisen ottelunsa HIFK:ssa lauantaina 19. maaliskuuta vierasottelussa Mikkelin Jukureita vastaan.

  • Edusti Oulun Kärppiä kausina 2010–2013.

  • Kiekkoili kausina 2013–2021 Pohjois-Amerikassa NHL:ssä ja AHL:ssä.

  • Pelasi NHL:ssä 167 runkosarjan ottelua (12+15=27) sekä 30 pudotuspeliä (1+2=3). AHL:ssä 199 runkosarjan ottelua (39+65=104) sekä viisi pudotuspeliä (0+0).

  • Aloitti kauden 2021–2022 Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä Örebron riveissä. Siirtyi IFK:hon helmikuun lopussa.

  • MM-hopeaa keväällä 2014 ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssia 2010.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat