Markus Markkola kuritti entistä seuraansa, kun Oilers kaatoi Indiansin pudotuspelien avauksessa: ”Ei noita taida ihminen kiinni ottaa”

Espoon derbyn voittomaali nähtiin jo ajassa 3.22. Joonas Kaltiainen pelasi nollapelin.

Justus Kainulainen (vas.) laukoi Antti Suomelan (0+2) esityöstä Esport Oilersin 2–0-osuman Westend Indiansin verkkoon. Indiansin Ossi Koskinen (17) ja Aaro Astala (2) seurasivat tilannetta tarkkaavaisina.

18.3. 20:32 | Päivitetty 18.3. 21:21

Oilers–Indians 2–0

Voitot 1–0.

Salibandyn miesten F-liigan puolivälierissä jo kolmantena keväänä peräkkäin pelattavat Espoon derbyt käynnistyivät perjantaina Esport Oilersin komennossa Tapiolan urheiluhallissa, kun Westend Indians kaatui 2–0.

Oilersin voittomaalin laukoi Markus Markkola jo ajassa 3.22.

”Sanotaan näin, että en ainakaan ajatellut, että tämä voittomaaliksi jää. Harvemmin sählypeli kaksi–munkki päättyy futislukemiin”, Markkola sanoi ottelun jälkeen.

”Sain muodon sisään Ändyltä [Antti Suomela] hyvän syötön. Silmät kiinni sinne päin ja sattui uppoamaan.”

Hänen tarkka ja matala laukauksensa upposi Juuso Jokisalon vartioimaan Indians-maaliin tolppaa nuollen.

”Kyllä se taisi aika grogilasi olla sinne. Ei noita taida ihminen kiinni ottaa.”

Markkola, 26, pelaa Oilersissa kuudetta kautta. Hän debytoi liigatasolla juuri Indiansissa kaudella 2013–2014 ja on kurittanut entistä seuraansa aiemminkin.

Esimerkiksi viime keväänä Markkola tasoitti kolmannen puolivälieräottelun 4–4:ään ajassa 59.46 ja viidennen ottelun 6–6:een ajassa 59.53. Oilers voitti pelit jatkoajalla.

”Valehtelisin jos väittäisin, että [Indians] ei sytytä, mutta kyllä se lähinnä ovat nämä playoffit, jotka sytyttävät”, kaikkiaan yhdeksättä liigakautta pelaava hyökkääjä sanoi.

”Runkosarja on sekin siistiä, mutta kyllä näitä hommia pleijareiden takia tehdään.”

F-liigan tähtiin kuuluva Justus Kainulainen lisäsi perjantaina Oilersin johdon 2–0:een ajassa 29.57 terävällä rannelaukauksellaan.

Kainulaisen, 23, pisteputki venyi osuman myötä Ruutu+:n ottelulähetyksen mukaan jo 14 ottelun mittaiseksi.

Oilers-maalivahti Joonas Kaltiainen, 29, torjui 15 kertaa ja pelasi kauden toisen nollapelinsä. Juuso Jokisalolle, 19, kirjattiin Indians-maalilla 13 torjuntaa.

Voittomaalin laukonut Markkola kertoi pudotuspeliavauksen olleen otteluna sellainen kuin hän osasi etukäteen odottaakin.

”Siellä oli pieniä kahakoitakin, ja oli siinä semmoinen selkeä steppi runkosarjassa tempossa ja tunteessa.”

Puolivälierät jatkuvat sunnuntaina Indiansin kotiareenalla Otahallissa. Ottelu alkaa kello 17.30. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

”Tässä ei kannata seuraavaa peliä pidemmälle katsoa. Nämä ovat aina olleet tiukkoja, ja eiköhän tule olemaan jatkossakin. Onnistua täytyy joka ilta, jos aikoo W:n [voiton] ottaa”, Markkola ennakoi.

Viime kauden hopeamitalit kaulassa päättäneen Oilersin tavoite on kuitenkin selkeä. Se on mestaruus.

”Ehdottomasti”, Markkola sanoi.

Kolmas peräkkäinen derby pudotuspeleissä

  • 2021–2022: Puolivälieräsarja Oilers–Indians: tilanne 1–0, välieriin neljällä voitolla.

  • 2020–2021: Puolivälieräsarja Oilers–Indians: Oilers välieriin voitoin 4–1.

  • 2019–2020: Puolivälieräsarja Oilers–Indians: Kausi keskeytettiin koronaviruksen vuoksi kesken ottelusarjan. Tilanne oli tuolloin 1–2.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat