Polvistumis­rituaalin aloittanut kohupelaaja Colin Kaepernick on palaamassa NFL:ään – ”Ansaitsee toisen mahdollisuuden”

Donald Trumpinkin kritisoima Colin Kaepernick sai vihreää valoa NFL-valmentajalta.

Colin Kaepernick (keskellä) polvistui Yhdysvaltojen kansallislaulun aikana vuonna 2016. Sen jälkeen hän ei ole pelannut.

17.3. 9:58

Vuonna 2016 suurta kohua urheilumaailmassa aiheuttanut amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Colin Kaepernick, 34, yrittää paluuta NFL:ään.

Kaepernick aloitti urheilukentiltä tutun polvistumisrituaalin, kun hän kieltäytyi seisomasta Yhdysvaltojen kansallislaulun aikana ennen otteluita. Tämä oli protesti rotusortoa ja poliisiväkivaltaa vastaan.

San Francisco 49ersin pelinrakentaja maksoi niskuroinnistaan jäämällä ilman seuraa tuleviksi kausiksi. Asiantuntijat epäilivät syitä poliittisiksi. Muun muassa presidentti Donald Trump kritisoi polvistumisia suureen ääneen.

Lue lisää: Colin Kaepernickin tarina pureutuu syvälle Yhdysvaltojen kipeimpiin ongelmiin: ”Kun kohteliaisuus johtaa kuolemaan, kapinointi on ainoa looginen vaihtoehto”

Kaepernick mahtuisi taitojensa puolesta NFL:ään, mutta hänen voi olla historiansa vuoksi vaikea löytää joukkuetta itselleen.

Seattle Seahawksin valmentajan Pete Carrollin lausunnot lehdistötilaisuudessa ovat kuitenkin rohkaiseva signaali paluuta ajatellen.

”Ansaitseeko hän (Kaepernick) toisen mahdollisuuden? Mielestäni kyllä. En tiedä onko se täällä (Seahawksissa), mutta jossain”, Carroll sanoi.

ESPN:n Adam Schefterin mukaan Kaepernickin on kerrottu olevan elämänsä kunnossa. Hänen sanotaan olevan yhä oikea mies johdattamaan joukkueensa Super Bowlin voittoon.

Kaepernick on jakanut sosiaalisessa mediassa ahkerasti videoita harjoittelustaan. Hän on viihtynyt treenikentällä muun muassa Seahawksin Tyler Lockettin kanssa, joka kertoo pelinrakentajan olevan valmis tositoimiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat