Miska Ylitolva, 17, nousi hurjaa vauhtia Huuhkajiin – historian nuorimman maajoukkue­pelaajan titteliä pitää edelleen televisiosta tuttu mies

Miska Ylitolva kärkkyy A-maajoukkuedebyyttiä Islantia ja Slovakiaa vastaan.

Miska Ylitolva HJK:n ja IFK Mariehamnin harjoitusottelussa Helsingissä keskiviikkona.

17.3. 11:57

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi keskiviikkona A-maajoukkueen kokoonpanon maaliskuun lopussa pelattaviin Islanti- ja Slovakia-otteluihin.

Joukkueeseen nousi kolme ensikertalaista: Hollannissa pelaava Richard Jensen, HJK:ssa viime kaudella dominoinut Lucas Lingman ja Klubiin täksi kaudeksi siirtynyt Miska Ylitolva.

Ylitolva on Huuhkajiin todellinen yllätysvalinta, sillä hän on vasta 17-vuotias. Kukaan muu joukkueen pelaajista ei ole syntynyt edes 2000-luvulla.

Lupaava HJK-kyky teki 18-vuotiaiden maajoukkuedebyyttinsäkin vasta viime syksynä, ja nyt edessä on jo harppaus miesten maajoukkueeseen.

Mikäli Ylitolva saa Kanervalta peliaikaa, hän nousee Huuhkajien kaikkien aikojen ikätilastossa harvalukuiseen joukkoon.

Urheilumuseon mukaan A-maajoukkueessa ovat pelanneet alaikäisinä vain Jere Uronen (2012), Antti Sumiala (1992), Pasi Rautiainen (1979) ja Eino Soinio (1912). HJK:n tietojen mukaan listalle kuuluvat myös Erik Åberg (1936) ja Anton Honka (1936).

Rautiainen on maajoukkueen kaikkien aikojen nuorin pelaaja. Hän teki debyyttinsä 17 vuoden ja 202 päivän iässä. Ylitolvan lukema olisi 26. maaliskuuta Islantia vastaan 17 vuotta ja 307 päivää.

Ylitolva siirtyi HJK:hon Rovaniemen Palloseurasta, joka putosi viime kauden päätteeksi talousvaikeuksien vuoksi Kakkoseen.

Nuori laitapuolustaja on säväyttänyt HJK:n harjoitusotteluissa ja Liigacupin peleissä. Tilille on kertynyt jo yksi syöttöpistekin.

Ylitolva pelaa laidalla vaativaa wingbackin roolia, jossa on osattava pelata sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Hän jaksaa ravata kentällä loistavan fysiikkansa ansiosta.

HJK aloittaa kautensa 2. huhtikuuta paikallisottelulla FC Honkaa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat