Koripallotähti Brittney Grinerin kohtalosta vihdoin uutta tietoa – venäläinen oikeusistuin jatkoi tutkintavankeutta

Pidätetyn Brittney Grinerin tilanteesta saatiin ensimmäisiä konkreettisia tietoja sitten helmikuun.

Brittney Griner pelasi Yhdysvaltain koripallomaajoukkueessa Tokion olympialaissa.

17.3. 15:59 | Päivitetty 17.3. 17:28

Moskovassa oikeus on jatkanut yhdysvaltalaisen koripallotähden Brittney Grinerin, 31, tutkintavankeutta toukokuun 19. päivää asti, kertoo uutistoimisto TASSia siteeraava CNN.

”Oikeus suostui tutkijoiden pyyntöön ja jatkoi yhdysvaltalaisen Grinerin tutkintavankeutta 19. päivään toukokuuta asti”, oikeus kertoi TASSin mukaan.

Venäläisten viranomaisten mukaan kaksinkertainen olympialaisten kultamitalisti pidätettiin Moskovan lentokentällä epäiltynä huumeiden salakuljetuksesta. Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenen Colin Allredin mukaan pidätys tapahtui 17. helmikuuta. Griner pidätettiin, kun hän oli matkalla pelaamaan UMMC Jekaterinburgin joukkueeseen, jossa hän on pelannut WNBA-kausien välissä vuodesta 2014.

TASS oli haastatellut Jekaterina Kaluginaa, joka edustaa vankien kohtelua valvovaa järjestöä. TASSin mukaan Kalugina oli vieraillut Grinerin luona tutkintavankilassa. Kaluginan mukaan Yhdysvaltain lähetystö ei ollut vieraillut Grinerin luona, vaikka viranomaiset olisivat sallineet sen.

Kaluginan tieto eroaa yhdysvaltalaisviranomaisten kertomasta, sillä Allredin mukaan lähetystön väen ei ollut sallittu tavata Grineria.

CNN:n mukaan Grinerin vaimo Cherelle Griner on julkisesti vaatinut Grinerin vapauttamista. Yhdysvaltain koripalloliitto, naisten ammattilaisliiga WNBA, WNBA:n pelaajayhdistys ja Grinerin yhdysvaltalaisseura Phoenix Mercury ovat esittäneet huolensa Grinerin kohtalosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat