Venäjän varapää­ministeri sanoo peruttujen kisojen säästävän 69 miljoonaa euroa – ”Teemme kaikkemme säilyttääksemme huippu-urheilun tason”

Venäjä joutuu sanktioiden seurauksena kehittämään vaihtoehtoisia tapoja varustaa urheilijoita urheiluvälineillä.

Venäjän varapääministeri Dmitrij Tšernyšenko on myös KHL-jääkiekkoliigan puheenjohtaja.

17.3. 19:21

Venäjä säästää 69 miljoonaa euroa peruttujen kansainvälisten urheilukisojen seurauksena, Venäjän varapääministeri Dmitrij Tšernyšenko kertoi venäläiselle uutistoimisto TASSille.

”Hallitus tekee kaikkensa säilyttääkseen Venäjän huippu-urheilun tason”, Dmitrij Tšernyšenko sanoi.

”Tuemme urheilijoitamme järjestämällä heidän osallistumistaan kilpailuihin yhteistyössä ystävällisten maiden kanssa. Jatkamme aktiivisesti kansanliikunnan kehittämistä rakentamalla lisää urheilupaikkoja kävelyetäisyyksien päähän. Säästämme jo budjetoituja rahoja peruttujen kisojen ansiosta. Alustavien laskelmien mukaan säästämme yli 69 miljoonaa euroa [8 miljardia ruplaa].”

Tšernyšenkon mukaan varat käytetään täysin omien kansalaisten palvelemiseen rakentamalla urheilupaikkoja ja järjestämällä kansallisia kilpailuja.

Venäjän hyökkäyssodan seurauksena Venäjältä on peruttu muun muassa Mestarien liigan finaali, lentopallon MM-kisat, kehitysvammaisten Special Olympics -kisat, jääkiekon MM-kisat ja šakin olympiadit.

Tšernyšenko kertoi TASSin mukaan myös, että urheiluministeriö kehittää keinoja venäläisten urheilijoiden oikeuksien suojelemiseen ulkomailla. Venäjä joutuu myös kehittämään tapoja tukea urheiluteollisuutta ja sen täytyy löytää vaihtoehtoja urheiluvälineiden tuonnille. Ylimääräistä tukea kanavoidaan myös siihen, että itsenäisiksi julistautuneiden Luhanskin ja Donetskin ukrainalaisalueiden urheilijoiden harjoittelua tuetaan.

Luhanskin ja Donetskin alueita ei ole tunnustettu laajalti, sillä tiettävästi vain seitsemän maata on tunnustanut alueiden itsenäisyyden.

Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan 24. helmikuuta. Sen seurauksena Venäjää vastaan on asetettu laajoja sanktioita, jotka ulottuvat myös urheilijoihin ja urheilukilpailuihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat