Tutkinta: Lento-onnettomuudessa kuollut Emiliano Sala oli todennäköisesti tajuton onnettomuus­hetkellä

Jalkapalloilija Emiliano Salan kuolemaan liittyvät oikeudenkäynnit ja tutkinnat ovat ohi.

Nantesin Emiliano Sala Ranskan liigan ottelussa OGC Niceä vastaan 2017.

17.3. 22:08

Lento-onnettomuudessa kuollut argentiinalaisjalkapalloilija Emiliano Sala oli hengittänyt myrkyllisiä määriä hiilimonoksidia lentokoneen viallisesta poistoilmajärjestelmästä vuoden 2019 luvattomalla lennolla, tutkintakomissio kertoi torstaina.

28-vuotias Sala ja lentokoneen pilotti David Ibbotson, 59, kuolivat, kun yksimoottorinen Piper Malibu -lentokone syöksyi Englannin kanaaliin matkalla Ranskan Nantesista Cardiffiin.

Hyökkääjä Salan oli määrä siirtyä 18 miljoonan euron siirtosummalla Nantesista Cardiffiin.

Lennon järjestänyt David Henderson, 67, tuomittiin rikosoikeudenkäynnissä viime marraskuussa 18 kuukauden vankeustuomioon palkattuaan pilotin, jonka hän tiesi olevan tehtävään kelpaamaton. Pilotti Ibbotsonilla ei ollut tarvittavaa lupaa kuljettaa matkustajia.

Kuolinsyyntutkinnassa yritettiin selvittää kahden henkilön kuolemaan johtaneita syitä.

Viiden viikon kuulemisten jälkeen tutkinta tuli siihen tulokseen, että jalkapalloilija oli kuollut pää- ja rintavammoihin.

”Emiliano kuoli välittömästi pää- ja rintavammojen seurauksena onnettomuudessa. On todennäköistä, että hän oli syvässä tajuttomuuden tilassa johtuen hiilimonoksidimyrkytyksestä onnettomuuden tapahtuessa”, valamiehistö sanoi.

Salan perheen asianajajat sanoivat pitävänsä hyvänä yksityiskohtaista tutkintaa ja valamiehistön huolellista kuulustelua.

”Tutkinnassa on paljastunut monimutkaisia tosiseikkoja, jotka johtivat Emilianon kuolemaan. Se on myös valaissut jalkapallossa ja ilmailussa niitä lukuisia hukattuja mahdollisuuksia, jotka olisivat voineet estää traagisen kuoleman”, asianajaja sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat