René Fasel, 72, sai töitä Venäjältä, kun KHL palkkasi hänet kehitys­tehtäviin – Stubbin mukaan Fasel kuuluisi EU:n sanktio­listalle

Faselin Venäjä-yhteydet saivat viimeisen vahvistuksensa, kun kansainvälisen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja siirtyy Venäjälle töihin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja René Fasel vieraili Tampereella keväällä 2019.

17.3. 22:07

Kansainvälisen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja René Fasel ei ole varsinaisesti piilotellut koskaan yhteyksiään Venäjälle. Vuonna 2019 Fasel sanoi, että hän voisi liittyä KHL:ään, ja tällä viikolla siitä tuli totta.

KHL-jääkiekkoliiga kertoi torstaina, että Fasel on pestattu liigan kehitystehtäviin.

Faselilla on valtava kokemus ja asiantuntijuus jääkiekossa. Liiga käyttää häntä ratkomaan KHL:n kehitystyön strategisia asioita”, KHL-liigan tiedottaja sanoi Allsport.ru-sivuston mukaan.

Fasel toimi kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajana vuodesta 1994 vuoteen 2021.

Faselin uusi seikkailu venäläisen jääkiekkoilun maailmassa kirvoitti kritiikkiä niin jääkiekon sisältä kuin sen ulkopuoleltakin.

TSN-kanavan jääkiekkokommentaattori Gord Miller sanoi Twitterissä, että Faselin Venäjä-sympatioiden ja myös Venäjän joukkueen kilpailukieltoa osoittamansa kritiikin takia Faselilta pitäisi riistää kunniapuheenjohtajuus.

Suomen entisen pääministerin Alexander Stubbin mukaan Fasel on ”häpeäksi kansainväliselle jääkiekkoperheelle”.

”Jos uutinen vahvistetaan, Fasel pitäisi asettaa EU:n sanktiolistalle. Hän ei ole tervetullut jääkiekon MM-kisoihin Suomessa”, Stubb sanoi Twitterissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat