Tiril Eckhoff nopein ja tarkin kauden viimeisessä pikakilpailussa – Nastassia Kinnunen paras suomalainen

Otto Invenius selvitti kunnialla ensimmäisen kisansa maailmancupissa ja pääsi pikakisasta lauantain takaa-ajoon. Kaisa Mäkäräinen sai kahdeksan vuoden takaisen kristallipallonsa maailmancupin kokonaiskisan voitosta.

Tiril Eckhoff sujutteli pikakisan ykköseksi Holmenkollenin hyppyrimäkien vierestä.

18.3. 15:43 | Päivitetty 18.3. 19:23

Tiril Eckhoff otti perjantaina uransa 28. voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa.

Norjalainen oli nopein ja tarkin Holmenkollenilla käydyssä kauden viimeisessä pikakilpailussa. Samalla Eckhoff nousi uransa lopettaneen Tora Bergerin rinnalle yksittäisissä cupvoitoissa.

Berger ja Kaisa Mäkäräinen saivat pikakisan jälkeen järjestetyssä palkintotilaisuudessa Holmenkollenilla vihdoin kauden 2013–2014 maailmancupin kokonaiskilpailun kristallipallon, kun Venäjän Olga Zaitseva hylättiin dopingrikkeen takia.

Berger ja Mäkäräinen jakoivat tuon kauden kokonaiskilpailun voiton.

Eckhoff päihitti seitsemällä sekunnilla Itävallan Lisa Hauserin. Norjan Marte Olsbu Roeiseland oli kolmas (+9,4 sekuntia) ja varmisti pikakisan maailmancupin voiton.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Roeiseland kasvatti johtoaan Ruotsin Elvira Öbergiin sen verran isoksi, että hän voittaa myös sen.

Elvira Öbergin sprintti meni piloille ensimmäiselle ampumapaikalla, kun makuulta tuli kolme pummia. Hän oli 15:s.

Pikakisa oli pettymys Öbergin siskoksille, kun Hanna Öberg ampui peräti viisi hutia (4+1). Hän jäi kärjestä kaksi ja puoli minuuttia.

Nastassia Kinnunen nousi parhaaksi suomalaiseksi. Puhdas ammunta nosti hänet kauden toiseksi parhaalle sijoitukselle maailmancupissa: 21:nen. Tammikuussa Kinnunen oli 18:s normaalimatkalla Antholzissa.

Vuonna 2012 Kinnunen (o.s. Dubarezava) oli maailmancupin pikakisassa Oberhofissa kuudes, mutta hän edusti silloin vielä synnyinmaataan Valko-Venäjää.

Kinnunen sai Suomen kansalaisuuden marraskuussa 2020.

”Oli hieno kisa, enkä osannut tätä odottaa, koska aamulla ei ollut yhtään hyvä fiilis. Kaikki ovat väsyneitä kauden lopussa, ja yritin saada kehoni toimimaan. Olen iloinen, että onnistuin. Sukset oli myös mahtavat”, Kinnunen sanoi tiedotteessa.

Mari Eder ampui kolme hutia (1+2) ja oli 22:nen. Kinnunen voitti Ederin vain vajaalla sekunnilla. Suomalaiskaksikko jäi kärjestä minuutin ja 42 sekuntia.

Erika Jänkä jätti kisan kesken pystyammunnan jälkeen. Hän ampui pystystä kolme sakkoa eikä olisi enää päässyt lauantain takaa-ajoon. Suvi Minkkinen sairastui lievään koronaan eikä kilpaile kauden päätöskisoissa.

Olli Hiidensalo on samasta syystä pois miesten pikakisasta, jonka voiton vei kotiyleisön edessä Norjan Surla Holm Laegraid.

Ranskan Quintin Fillon Maillet varmisti miesten maailmancupin voiton viime lauantaina Otepäässä ja oli nyt toinen, 22,4 sekuntia kärjestä. Ruotsin Sebastian Samuelsson oli kolmas (+26,5 sekuntia).

Pitkän kauden uuvuttama Tero Seppälä ampui neljä hutia (1+3) ja oli 35:s. Heikki Laitinen oli 54:s ja pääsi lauantain takaa-ajoon kuin myös Hiidensalon korvannut nuorten MM-kisamitalisti Otto Invenius.

”Pakko sanoa, että vähän ehkä jännitti. Oli tuolla kuitenkin niin kova meteli ja paljon yleisöä, siihen nähden aivan tyytyväinen”, Invenius sanoi.

Invenius debytoi maailmancupissa sijalla 55. Hän hävisi Laitiselle seitsemän sekunnin kymmenystä. Leppävirtalaisen hyvä kisa sortui ohilaukauksiin kahdella viimeisellä laukauksella. Jaakko Ranta oli 73.

Lauantaina Holmenkollenin ohjelmassa ovat takaa-ajokisat, joihin pääsi pikakisan 60 parasta. Kausi päättyi sunnuntaina yhteislähtökisoihin, joihin pääsee 30 naista ja miestä.

Naisten yhteislähtöcupia johtava Italian Dorothea Wierer sai lauantaille ylimääräisen välipäivän. Hän oli pikakisassa kuudella pummilla (3+3) vasta 67:s.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat