Venäläiset ja valkovenäläiset yleisurheilijat lensivät ulos Timanttiliigasta

Venäläisillä yleisurheilijoilla ei ole enää lupaa osallistua edes rahakkaisiin kilpailuihin neutraaleina urheilijoina.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat suljetaan ulos Timanttiliigasta, eivätkä he saa myöskään osallistua Belgradin MM-hallikisoihin. Kuvassa MM-kisahalli torstaina.

18.3. 10:25

Yleisurheilun Timanttiliiga päätti sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat ulos kilpailuistaan, kertoi uutistoimisto Reuters.

Päätös johtuu Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta Ukrainaan, jossa Valko-Venäjä toimii liittolaisena hyökkäykselle.

Venäläiset ovat urheilleet tähän asti niin sanottuina neutraaleina henkilöinä liittyen lähinnä maan keskusjohtoiseen dopingkäytäntöön. Nyt venäläiset eivät saa osallistua Timanttiliigaan edes ANA-statuksen (Authorised Neutral Athletes) alla.

Aikaisemmin tällä viikolla Kansainvälinen yleisurheiluliitto, World Athletics, sulki näiden kahden maan kaikki urheilijat, toimitsijat ja virkailijat ulos tapahtumistaan. WA:n päätös koski myös ANA-urheilijoita.

Venäjä heitettiin ulos Kansainvälisen yleisurheiluliiton kisoista 2015, jolloin syynä oli laaja keskusjohtoinen doping. Siitä lähtien mukaan kelpuutetut venäläiset ovat urheilleet ilman maatunnuksia ANA-statuksella.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on suositellut, että kaikki Venäjälle merkityt urheilukilpailut peruutettaisiin tai etsittäisiin niille uusi kisajärjestäjä.

KOK suosittelee myös, että venäläiset tai valkovenäläiset eivät saisi urheilla edes neutraalin lipun alla.

Monissa urheilulajeissa on tehty jyrkät päätökset. Muun muassa Suomessa järjestettävästä jääkiekon MM-turnauksesta Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin pois.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat