Huippusprintteri Lotta Kemppinen putosi niukasti finaalista MM-halleissa: ”Ehkä se oli jopa hyvä, että jäi kesää ajatellen vähän hampaankoloon”

Sara Kuivisto selviytyi lauantain 1 500 metrin finaaliin ilman aikavertailuja. Kristian Pulli sai vain yhden onnistuneen hypyn pituudessa: 11:s.

Lotta Kemppinen keskittymässä välieräjuoksuunsa MM-halleissa. Puolan Ewa Swoboda ja Yhdysvaltojen Marybeth Sant-Price valmistautuivat omalla tavallaan.

18.3. 11:49 | Päivitetty 18.3. 21:57

Suomen ykkössprintterin Lotta Kemppisen vauhti ei aivan riittänyt loppukilpailuun yleisurheilun MM-hallikisoissa Belgradissa.

Kemppinen juoksi perjantai-iltana 60 metrin välierissä jälleen hyvän ajan 7,18, joka jäi vain yhden sadasosaa hänen kauden parhaastaan. Helsinkiläinen oli välierässään viides, kun finaaliin pääsi suoraan kaksi parasta.

Välierien kokonaisajoissa Kemppinen oli 15:nneksi nopein. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 7,14, joten eroksi jäi neljä sekunnin sadasosaa.

”En mielestäni tehnyt virheitä, mutta taso vaan on niin kova. Oma perustaso pitäisi saada sellaiset viisi sadasosaa alas. Sitten pääsisi kiinni finaalipaikkoihin”, Kemppinen sanoi tiedotteessa.

”Ehkä se oli jopa hyvä, että jäi kesää ajatellen vähän hampaankoloon.”

Aamupäivän alkuerissä Kemppinen juoksi ajan 7,19. Kemppisen SE-aika on 7,16.

”Vähän oli lähtökulmassa vielä toivomisen varaa”, Kemppinen sanoi aamun juoksustaan.

Vuosi sitten Kemppinen juoksi hallissa 60 metrillä EM-hopeaa ajalla 7,22. Kemppinen olisi päässyt myös Tokion olympiakisoihin, mutta hän loukkasi jalkaansa ennen kesän pääkisoja.

Eurooppalaisista finaaliin selviytyi Puolan Ewa Swobodan ohella vain Sveitsin Mujinga Kambundji, joka voitti myöhään perjantaina myös yllätyskultaa huippuajalla 6,96. Yhdysvaltojen Mikiah Brisco alitti toisena juoksijan 7 sekuntia, 6,99.

Sara Kuivisto jakoi voimanasa oikein 1 500 metrin alkuerissä.

Suomen Sara Kuivisto juoksi 1500 metrin alkueristä loppukilpailuun ajallaan 4.08,05. Kuivisto sijoittui alkuerässään kolmanneksi ja selviytyi lauantain 12 juoksijan finaaliin ilman aikavertailuja.

Kuiviston saavutus on historian ensimmäinen hallikauden MM-finaali, johon suomalaisedustaja on 1 500 metrillä selviytynyt. Finaali juostaan lauantaina Suomen aikaa kello 21.35.

”Tavoite täyttyi. Halusin olla erän kolmen parhaan joukossa, enkä jäädä odottelemaan aikavertailua. Uskon, että lauantaina kulkee paremmin, kun sain tässä konetta auki. Tänään oli vähän tukkoinen fiilis, ei niin vireä olo”, sanoi Kuivisto, joka on juossut viimeisen vuoden aikana kaikkiaan 12 Suomen ennätystä 800:lla ja 1 500 metrillä.

Kristian Pulli ei saanut hyppyjään kohdilleen miesten pituushypyn finaalissa. Pulli astui kaksi ensimmäistä hyppyään yli ja sai kolmannellaan tuloksen 776 senttiä.

Se riitti 11. sijaan, ja viime talven EM-kisojen pronssimitalisti putosi kolmelta viimeiseltä kierrokselta MM-tasolla.

Suomalaisten miespituushyppääjien paras sijoitus MM-halleissa on edelleen Jarmo Kärnän yhdeksäs tila vuonna 1989. Kärnä hyppäsi silloin 778, kaksi senttiä pitemmälle kuin Pulli.

Finaali oli Pullin ensimmäinen ja viimeinen hallikilpailu tällä kaudella. Jämsäläinen on harjoitellut talven Etelä-Afrikassa ja Dubaissa.

”Hereillä sai olla. Kunto on hyvä. Testitulokset ovat menneet monella osa-alueella eteenpäin, mutta kilpailu on aina kilpailu”, Pulli sanoi.

Kreikan Miltiadis Tentoglou hyppäsi huipputuloksen 855. Ruotsin Thobias Montler nousi MM-hopealle: 838.

Miesten kolmiloikassa nähtiin hyvätasoinen finaali. Neljä miestä loikki yli 17 metriä. Kärkenä oli Kuuban Lázaro Martinez, joka venytti maailman kärkituloksen 17,64.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat