SaiPa pelkästään tusinavastustaja Liigan parhaalle vierasjoukkueelle

Kärpät harppasi kohti pudotuspelipaikkaa kiekkoliigassa.

Jukurien maalivahti Oskari Salminen.

18.3. 22:07

Jääkiekkoliigan piristysruiske Jukurit juhli aiemmin kaudella kukistamalla kuudesti KalPan savolaisväännöissä.

Kuopiolaiset pystyivät sentään tiristämään mikkeliläisiltä kaksi pistettä. SaiPasta Jukurit teki tusinavastustajan pistein 12–0 neljällä voitollaan, kun Kisapuiston isännät antautuivat perjantainakin mikkeliläisille maalein 1–3.

Jukurien kotkalaismaalivahti Oskari Salminen torjui kaikki SaiPa-voitot. Perjantaina siihen tarvittiin vain kahdeksan torjuntaa.

”Oikeastaan vihaan tätä hallia. Sellainen kuva on aiemmilta kausilta jäänyt. Tänään pidimme SaiPan hyvin kurissa”, Salminen totesi.

Kun Jukurit hävisi 20. marraskuuta Kouvolassa KooKoolle maalein 2–4, jäi joukkue kauden kymmenennessä vieraspelissään jo kuudennen kerran pisteettä. Lopuista 20 matkaottelusta Jukurit palasi ilman tuliaisia vain Hämeenlinnasta 11. tammikuuta ja Helsingistä 16. helmikuuta.

Jukurit kisaa runkosarjan voitosta tai kakkossijasta Tapparaa ja Ilvestä vastaan. Salmisella on Tapparan Christian Heljangon tavoin tilastokärjessä kahdeksan nollapeliä.

”Nollapelin menetys ei harmita ollenkaan. Kolme pistettä on kolme pistettä. On paljon puhuttu, että halutaan nousta sarjassa vielä ykköseksi tai kakkoseksi. Jos saisi vastustajan säälipleijareista (sijoilta 7–10), saisi heihin verrattuna ainakin lepoaikaa”, Salminen sanoi.

Vaikeaa kautta pelaava Oulun Kärpät otti suuren harppauksen kohti jääkiekkoliigan pudotuspelipaikkaa perjantain 2–1-jatkoaikavoitolla sarjakärki Tapparasta.

Jesse Koskenkorva päätti tamperelaisten yli kolmen tunnin nollaputken päätöserän 1-1-tasoituksellaan, ja Juhamatti Aaltonen sinetöi Kärppien kauden ensimmäisen voiton Tapparasta jatkoajalla.

Kärpille maalit olivat erityisen makeita, sillä oululaiset ehtivät pelata tasakentällisin yli kahdeksan erää maaleitta.

”Me ollaan koko ajan puolustettu hyvin, mutta omaan kiekolliseen peliin pitää vielä saada halukkuutta tehdä niitä maaleja”, Koskenkorva sanoi.

Kevätkuntoon puolustuksensa muuranneen Tapparan maali pysyi koskemattomana peräti 197.20 minuuttia ennen Koskenkorvan osumaa. Tasakentällisin putki venyi peräti 274.13 minuutin mittaiseksi.

”Tänään oli maalipaikkojen suhteen helpoin peli pitkään aikaan, ei siinä kaverilla hirveästi paikkoja ollut”, totesi 17 torjuntaa kerännyt Tappara-vahti Christian Heljanko.

Tapparan ainokaisen iskenyt Anton Levtchi johtaa liigan pistepörssiä neljällä pisteellä (23+35) ennen Jukureiden Petrus Palmua, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat