Salla Koskelan ja Tuomas Kotron arvokisaurat päättyivät pienten kommellusten sävyttäminä

Koskela koki MM-kisat päättäneessä sprinttiviestissä yllättävän ”pudotuksen”, ja Kotrolta putosi kartta pois kyydistä.

Salla Koskela saavutti urallaan yli kymmenen arvokisamitalia.

19.3. 16:05

Suomalaiset saavuttivat kuusi mitalia lauantaina Keminmaassa päättyneiden hiihtosuunnistuksen MM-kisojen aikuisten sarjoissa.

Lauantain sprinttiviestistä mitalit karkasivat vieraille, mutta Salla Koskela ja Tuomas Kotro sijoittuivat vauhdikkaassa kisassa neljänneksi.

Tuloslistassa he olivat viidensiä, mutta edellä olleista ruotsalaiskaksikoista vain toinen laskettiin mitalijoukkueeksi.

”Tässä kisojen loppuvaiheessa ei tainnut olla aivan tuorein jalka mutta yritin silti taistella sen minkä pystyin. Ne olivat aika fyysiset lenkit, ja loppuradasta oli aika jännä oiko ojan yli. Siinä mentiin aika syvän pudotuksen kautta, mutta selvisin kunnialla”, Koskela sanoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Kotrollakin oli matkalla hieman kommelluksia, mutta hän selvitti ne kokemuksella.

”Minulla lensi viimeisellä lenkillä tuossa isoimmassa loppulaskussa kartta pois, ja tulin viimeiset rastit stadionin kupeessa karttamuistilla. Jahtasin siinä tiukasti virolaisen selkää, mutta olisi pitänyt saada loppuveto hieman aiemmin päälle, että olisi ehtinyt ohi”, Kotro sanoi.

Toistakymmentä arvokisamitalia saavuttanut Koskela ja Kotro kertoivat lopettavansa maajoukkueuransa kotikisoihin. Kumpikin nautti viimeisistä arvokisoistaan ja saavutti viikon aikana mitaleita.

”Vaihtelevat tunteet tässä on, ja täytyy yrittää tässä vain nauttia kaikesta. On tässä viimeisten kymmenen vuoden aikana päässyt nauttimaan mitaleista, ja täällä Keminmaassakin pääsin mitalien makuun”, Koskela sanoi.

Lue lisää: Kiinalainen kirurgi ratkaisi lopulta ongelman – Salla Koskela on kahdeksan sydänoperaation MM-mitalisti

”Olen äärettömän kiitollinen, että olen saanut satsata viimeiset vuodet hiihtosuunnistukseen ja onnistunut nousemaan tässä maailman huipputasolle asti. Tästä eteenpäin käytän sitten aikaa enemmän urheilun ulkopuoliseen elämään, tiivisti Kotro.

Sprinttiviestin voitti Norja. Suomen toinen pari Sonja Mörsky ja Ville-Petteri Saarela tuli maaliin kuudentena, mutta oli lopputuloksissa viides.

”Urheilijat pystyivät tekemään täällä kauden tai jopa uransa parhaita suorituksia”, arvioi päävalmentaja Tapani Partanen Suunnistusliiton tiedotteessa.

Nuorten sarjoissa Suomen kisat päättyivät viestijuhlaan. Suomi voitti molemmat alle 20-vuotiaiden MM-viestit ja molemmat alle 17-vuotiaiden EM-viestit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat