Päivien matkan MM-kisoihin tehnyt ukrainalainen Jaroslava Mahutših’ voitti kultaa korkeus­hypyssä: ”Hyppääminen oli henkisesti hankalaa”

20-vuotias korkeushyppääjä lähti MM-halleihin mitalisuosikkina.

Korkeushyppääjä Jaroslava Mahutših’ juhli hallimaailmanmestaruuttaan Belgradissa lauantaina.

19.3. 16:21

Mitalisuosikkina MM-halliyleisurheilun korkeushyppykisaan lähtenyt ukrainalainen Jaroslava Mahutših’ kesti paineet ja nousi lauantaina maailmanmestariksi.

20-vuotias Mahutših’ kulki Belgradiin pitkän matkan sodan runtelemasta kotimaastaan. Venäjän käymää hyökkäyssotaa Mahutših’ pakeni jo viikkoja sitten Ukrainan sisällä.

Lauantaina ukrainalaisnainen sai kuulla yleisön suosionosoitukset nostaessaan Ukrainan keltasinisen lipun käsivarsilleen.

”Se oli erittäin tärkeää minulle, perheelleni ja maalleni”, Mahutših’ sanoi Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

Tokion olympialaisissa pronssia ja Dohan MM-kisoissa 2019 hopeaa saavuttanut Mahutših’ kertoi, etteivät kilpailut tai harjoittelu ole juuri nyt päällimmäisenä mielessä.

”Tänne tuleminen oli vaikeaa minulle, se vei kolme päivää autolla, ja hyppääminen oli henkisesti hankalaa, koska sydämeni on kotimaassani”, hän lisäsi.

Mahutših’ hyppäsi voittoon maailman tämän kauden kärkituloksella 202.

Australian Eleanor Patterson oli toinen (200) ja Kazakstanin Nadežda Dubovitskaja kolmas (198).

Ukrainalainen oli jo matkalla kohti pronssimitalia, kunnes ylitti kaksi metriä kolmannella yrityksellään. Voittokorkeus 202 ylittyi heti ensimmäisellä hypyllä.

Olympiapronssin ja MM-hopean lisäksi Mahutših’ on saavuttanut sisäratojen Euroopan mestaruuden 2021. Hän on hypännyt ennätyksekseen hallissa 206 ja ulkoradoilla 204.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat