Tukkoinen Sara Kuivisto juoksi 1 500 metrin MM-finaalissa 11:nneksi: ”Nyt ei vain jaksanut yhtään”

Ylivoimaisen mestaruuden voittanut ME-nainen Gudaf Tsegay karkasi omille teilleen heti matkan alussa.

Sara Kuivisto sijoittui lauantai-illan 1 500 metrin MM-hallifinaalissa 11:nneksi. Kuva perjantain alkuerästä, jossa juoksi myös maailmanmestari ja ME:n haltija Gudaf Tsegay.

19.3. 21:45 | Päivitetty 19.3. 22:42

Suomen Sara Kuivisto sijoittui lauantai-iltana 11:nneksi 1 500 metrin loppukilpailussa Belgradin MM-halleissa. 30-vuotias Kuivisto juoksi finaalissa ajan 4.12,79.

Kuivisto sanoi Suomen Urheiluliiton (SUL) verkkosivuilla juoksunsa olleen tukkoista.

”En tiedä, oliko joku vatsapöpö, kun oli eilen niin hitsin huono olo. Nyt ei vain jaksanut yhtään. Koko ajan tuntui vaikealta ja loppui voimat. Verryttely kulki vielä hyvin, mutta juoksu ei lähtenyt mihinkään”, Kuivisto sanoi.

Maailmanmestaruuden voitti matkan maailmanennätyksen haltija Gudaf Tsegay, joka hallitsi finaalia alusta alkaen. Tsegayn voittoaika 3.57,19 on uusi kisaennätys.

Axumawit Embaye ja Hirut Meshesha varmistivat Etiopialle kolmoisvoiton. Embayen aika oli 4.02,29, Meshesa juoksi ajan 4.03,39.

Loppukilpailuun osallistui 12 juoksijaa, joista Kuivisto jätti taakseen meksikolaisen Alma Delia Cortesin. Cortes juoksi ajan 4.13,71.

”Se vauhti, jota juoksin, oli sellaista, jota minun olisi pitänyt pystyä juoksemaan ihan hyvin. Kun oli kaksi kierrosta maaliin, ajattelin, että miten minä selviän täältä kotiin”, Kuivisto sanoi.

”Arvokisafinaali oli hieno kokemus, mutta olisin halunnut juosta siellä. Oli sääli tulla tänne hölkkäämään.”

Finaalissa kilpaili Kuiviston lisäksi kaksi muuta eurooppalaista. Romanian Claudia Mihaela Bobocea oli yhdeksäs (4.09,64) ja Espanjan Marta Pérez kymmenes (4.10,23).

Kuivisto juoksi perjantain alkueristä jatkoon Suomen kaikkien aikojen toiseksi parhaalla hallituloksella 4.08,05. Hän oli eränsä kolmas ja pääsi finaaliin ilman aikavertailua.

Matkan halli-SE on Kuiviston 4.06,14. Hän juoksi ennätyksen helmikuussa Puolan Toruńissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat