Suomalaisnyrkkeilijä istahti kanveesille – Video näyttää, miten EM-ottelu päättyi ensimmäisessä erässä

Oskari Metz kohtasi venäläisen David Avanesjan EBU:n EM-ottelussa Wembley-areenalla Lontoossa lauantaina.

Oskari Metz haastoi venäläisen David Avanesjanin EBU:n EM-ottelussa Wembley-areenalla Lontoossa.

20.3. 10:59

Helsinkiläinen ammattinyrkkeilijä Oskari Metz sai elämänsä tilaisuuden lauantai-iltana. Metz kipusi Wembley-areenan kehään ja kohtasi venäläisen David Avanesjanin ottelussa välisarjan (66,7 kg) EBU-liiton Euroopan mestaruudesta.

Ennen ottelua jännitettiin, vaikuttaako Venäjän sotatoimet Ukrainassa ottelun toteutumiseen. EBU nimittäin ilmoitti ettei venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita toistaiseksi hyväksytä titteliotteluihin.

Boxingscene-lehden mukaan Avanesjan kuitenkin vältti sanktiot, koska asuu Britanniassa ja ottelee Serbian lisenssillä. 33-vuotias Avanesjan on kotoisin Pjatigorskista Etelä-Venäjältä, mutta hänen perheensä on armenialainen.

Asetelmat otteluun olivat hallitsevan mestarin Avanesjanin puolella. Hän on puolustanut vyötään useaan kertaan voitokkaasti. Ammattilaisotteluita Avanesjanilla on nyt 33, joista hän on hävinnyt ainoastaan kolme.

30-vuotiaalla Metzillä oli ennen lauantaita 15 ottelua, joista kaikki voitokkaita. Metz on kuitenkin siitä harvinainen ammattinyrkkeilijä ettei hän ole otellut lainkaan olympiatyylin nyrkkeilyä. Tosin hänellä on pitkä kamppailutausta, johon on kuulunut karatea, potku- ja thainyrkkeilyä. Ammattinyrkkeilydebyyttinsä Metz teki vuonna 2016.

Mestaruusottelun kesto on 12 kolmen minuutin erää, mutta usein nyrkkeilyssä ratkaisu löytyy jo ennen täyttä aikaa. Niin kävi tälläkin kertaa.

Metz lähti otteluun varsin vauhdikkaasti. Avanesjan oli suojauksessa ja löi harvemmin, mutta katsoi tarkkaan paikat. Ottelun alussa Avanesjan iski useamman kerran vasemman koukun Metziä vartaloon.

Kun ottelua oli kestänyt puolitoista minuuttia fyysisemmän oloinen Avanesjan horjutti Metziä koukuilla päähän.

Lopulta vasen koukku tiputti Metzin kanveesille. Tuomari laski lukua, Metz nousi ylös ja ottelu sai jatkua vain keskeytyäkseen pian kokonaan. Avanesjan kävi sekavan Metzin kimppuun ja tuomari laski Metzille pystyssä lukua keskeyttäen sen jälkeen ottelun.

Lauantai oli Metzin uran ensimmäinen tappio.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat