Nyrkkeilyottelua varten 50 kiloa laihduttanut 150-kiloinen Hafþór Björnsson löi Eddie Hallin useasti lattiaan, kun maailman vahvimmat miehet kohtasivat kehässä

Kahden tunnetun voimailijan nyrkkeilyottelu kesti lopulta täydet kuusi erää.

Hafþór Björnsson nosti 185 kiloista kiveä Arnold Pro Strongman -kilpailussa maaliskuussa 2019.

20.3. 14:13

Maailman vahvin mies -tittelin voittajina ja voimailulajien kilpakumppaneina paremmin tunnetut Eddie Hall ja Hafþór ”Thor” Björnsson ottivat lauantaina yhteen nyrkkeilykehässä Dubaissa.

Islantilainen voimamies Björnsson tunnetaan myös Game of Thrones -tv-sarjan The Mountainina.

Voiton vei kuuden täyden erän jälkeen Björnsson.

Teknisesti taitavampi ja ulottuvampi Björnsson tiputti Hallin useamman kerran kanveesiin, mutta britti nousi ja jatkoi sinnikkäästi loppuun asti. Myös Hall onnistui tiputtamaan Björnssonin, joka tilanteessa ehkä hieman sekosi omiin jalkoihinsa.

Kaksikon välille oli rakennettu jännitettä jo pitkään ja lehdistötilaisuudessa nähtiin perinteistä suunsoittoa. Ottelun jälkeen Hall kuitenkin totesi, että parempi mies voitti.

”Olen nauttinut tästä matkasta ja toivon, että tulee vielä uusintaottelu”, Hall kertoi.

Voimailijoina kumpikin on painanut noin 200 kiloa, mutta nyrkkeilyottelua varten painoa oli tiputettava. Muuten liikkuminen kehässä olisi käynyt liian raskaaksi.

Kun Eddie Hall voitti maailman vahvin mies kisan vuonna 2017, hän painoi 197 kiloa. Ottelua edeltäneessä punnitustilaisuudessa perjantaina Hall painoi Talk Sportin mukaan 142,2 kiloa ja Björnsson 152 kiloa.

Saman sivuston toisessa artikkelissa Björnsson kertoo voimamieskisoissa painonsa olleen noin 205 kiloa.

Hoikistuneesta olomuodosta huolimatta ottelupainot olivat kovia superraskaassa luokassakin (yli 91 kiloa) ja ottelua mainostettiin historian raskaimpana nyrkkeilyotteluna.

Björnsson kertoo Talk Sportille alkuun inhonneensa nyrkkeilyharjoituksia.

”Vihasin harjoittelua, koska se oli niin raskasta. Kestävyyteni oli niin huono ja kaikki paikat tulivat kipeäksi. Joka kerta luulin kuolevani.”

Uudenlainen harjoittelu ei tuntunut alkuun hyvältä kehossa.

”Koko kehoni oli tulehdustilassa, polviin sattui, kyynärpäihin, hauiksiin, olkapäihin, kaikkialla poltteli.”

Myös sparraaminen jännitti aluksi.

”Olin hermostunut sparraussessioissa, mikä on normaalia, kun yrität lyödä jotakuta ja saat lyöntejä, siinä stressaantuu.”

Lopulta Björnsson alkoi nauttia nyrkkeilystä ja tekniikkakin parani.

Kaksikko on haastanut toisiaan myös maastavedon maailmanennätyksissä. Hall rikkoi ensin 500 kilon rajan, mutta Björnsson vetäisi sen jälkeen 501 kiloa.

Lue lisää:

Game of Thrones -tähti teki maastavedon maailmanennätyksen: 501 kiloa nousi ”kevyesti”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat