Dramaattinen startti lupaa kiinnostavaa kautta ja osoittaa, että Valtteri Bottas voi yltää koviin tuloksiin

Alfa Romeolle siirtynyt Bottas oli kauden ensimmäisen viikonlopun kuudenneksi paras kuljettaja. Harva olisi uskonut siihen talvitestien jälkeen, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Mika Moilanen.

Alfa Romeon Valtteri Bottas kukisti sunnuntaina muun muassa Aston Martinin Nico Hülkenbergin.

20.3. 19:46

Formula ykkösten MM-sarjan ensimmäinen viikonloppu osoitti Ferrarin nousseen takaisin autourheilun kuninkuusluokan terävimmälle huipulle.

Se on kiinnostava asia myös suomalaisesta näkökulmasta katsottuna, sillä Ferrarin moottorit murisevat myös sen asiakastallien Alfa Romeon ja Haasin autoissa.

Valtteri Bottaksen kuudes sija oli sekä kauden lähtökohtiin että kilpailun heikkoon starttiin nähden loistava.

Kevin Magnussen puolestaan osoitti viidennellä sijallaan, että miljardööri-isänsä rahoilla tallipaikan Haasilta saanutta ja tallista kauden kynnyksellä pois potkittua venäläiskuljettajaa Nikita Mazepinia ei kaipaa formula ykkösissä urheilullisesti kukaan.

Ferrarin paluu parrasvaloihin on sen sijaan asia, joka tuo uutta virtaa koko sarjalle.

Charles Leclerc oli avausviikonlopun kiistaton ykkönen, jota hallitseva maailmanmestari Max Verstappen pystyi hetkittäin haastamaan. Verstappenin ja toisen Red Bull -kuljettajan Sergio Pérezin kisa päättyi dramaattisiin keskeytyksiin päätöskierroksilla.

Yllättävä hyytyminen voi kieliä uusien autojen luotettavuusongelmista, eikä viime kausia hallinneen Mercedeksen vauhtikaan ole ainakaan vielä parhaimmillaan. Bottas pääsi aika-ajoissa lähelle Lewis Hamiltonia ja peittosi selvästi korvaajansa George Russellin.

Suomalaiset oppivat Kimi Räikkösen suoritusten myötä, että Alfa Romeolla on pitkä matka kärkeen. Tilanne ei muutu miksikään Bottaksen loistavan avauskisan jälkeen, mutta aika-ajoissa hänellä on mahdollisuus loistaa nyt moottoriedun ansiosta.

Bottaksessa on ainesta ainakin uudeksi Mister Saturdayksi eli aika-ajoissa loistavaksi kuljettajaksi. Bahrainissa hän peittosi herra lauantaina tunnetun Russellin lähes seitsemällä kymmenyksellä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat