Bikinit vaihtuivat maastopukuun ja aseeseen – Fitnessurheilija Katerina Grištšenko odotti muutosten vuotta, mutta tuskin arvasi millaista

Katerina Grištšenkolle viime vuosi oli urheilullisesti menestyksekäs. Nyt nuori bikini fitness -urheilija taistelee maansa puolesta.

Katerina Grištšenko on julkaissut kuvia itsestään Instagramissa myrka.fit-tilillään.

20.3. 16:45

Ukrainalaisen Katerina Grištšenkon nimi koreilee Ukrainan kehonrakennus- ja fitnessliiton UFBF:n nettisivujen Hall of fame listauksessa.

Lista kertoo Grištšenkon voittaneen neljä kultamitalia Open International Championship "Ukrainian Grand Prix" -kisassa vuonna 2021.

Syyskuussa Kiovassa järjestetty kilpailu on liiton nettisivujen mukaan yksi Ukrainan kehonrakennus- ja fitnesslajien merkittävimmistä tapahtumista.

Numerolla 23 kisannut Grištšenko julkaisi kuvan kisoista Instagramissa, jonka mukaan mitaleja ropisi ilmeisesti muun muassa aloittelevien ja junioreiden sarjoista.

Marraskuussa nuori fitnessurheilija summasi urheiluvuottaan ja totesi saavuttaneensa kaikki vuodelle asettamansa tavoitteet ja uskoi, että vuodelle 2022 on luvassa paljon muutoksia.

Tuskin Grištšenko kuitenkaan arvasi millainen muutosten vuosi kyseessä olisikaan. Helmikuun 24. päivä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Sittemmin fitness-aiheiset Instagramjulkaisut ovat jääneet. Sodan alettua Grištšenko on tarttunut aseeseen ja jäänyt puolustamaan maataan.

”Haluan nauraa kyynelten läpi. Laulaa lauluja keskellä katastrofia. Ilman toivoa, haluan elää! Ajatukset ovat surullisia!”, Grištšenko on kirjoittanut viimeisimmän julkaisunsa oheen, joka on päivätty 9. maaliskuuta.

Kansainvälisenä naistenpäivänä Grištšenko toivotti rauhaa ammusten, käsikranaattien ja singon kera.

Samana päivän nyrkkeilyn entinen raskaan sarjan maailmanmestari Vladimir Klitško kiitti häntä ja muita Ukrainan naissotilaita, jotka puolustavat maata.

Suurin osa Ukrainan armeijasta koostuu miehistä, 18–60 -vuotiaat miehet eivät saa poistua maasta.

Sodassa on kuitenkin mukana myös useita naissotilaita. The Washington Postin mukaan Ukrainassa palveli ennen Venäjän hyökkäystä noin 32 000 naissotilasta ja että määrä olisi sittemmin noussut.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat