Tasoeroa oli liikaa Belgian hyväksi, kun Mini­huuhkajat aloittivat EM-jatko­karsinnan – ”Epäilen, että meillä on Saksaa ja Italiaa vastaan mahdollisuudet voittaa”

Topi Keskinen teki viimeisellä minuutilla lohdutusmaalin, kun Belgia otti selvän voiton alle 19-vuotiaiden EM-jatkokarsinnoissa.

Suomen ainoan maalin teki Topi Keskinen (20) varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

23.3. 21:02

Suomi–Belgia 1–3

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue ”Minihuuhkajat” lähti selvänä altavastaajana Suomessa pelattavaan EM-jatkokarsinta­turnaukseen. Kyyti oli kylmää jo avausottelussa Belgiaa vastaan Vantaan Myyrmäessä, eikä vastus helpotu paljon seuraavissa otteluissa, kun edessä ovat ottelut Italiaa ja Saksaa vastaan.

Luka Hyryläinen sanoi kuitenkin uskovansa Suomen mahdollisuuksiin voittaa tulevissa otteluissa.

”Belgia on varmaan [Euroopan] rankingin ykkönen ikäluokassa. Epäilen, että meillä on Saksaa ja Italiaa vastaan mahdollisuudet voittaa”, Hyryläinen sanoi.

Suomalaisille katsojille jatkokarsintaturnaus Vantaalla ja Helsingissä on hyvä tilaisuus nähdä Suomesta maailmalle lähteneitä lupauksia, joista kenties seuloutuu tulevaisuudessa pelaajia miesten jalkapallo­maajoukkueeseen.

Suomen avauskokoonpanon pelaajista Kalle Wallius pelaa Bolognassa, Luka Hyryläinen Eintracht Frankfurtissa, Leo Walta FC Nordsjællandissa, Emmanuel Patut Wolfsburgissa, Otto Kemppainen Hellas Veronassa ja Maksim Stjopin Nordsjællandissa.

Keskikentällä pelanneet Hyryläinen ja Walta näyttivät kentällä kuuluvan joukkueen parhaimmistoon.

Sen huomaa, että Walta on pelannut tällä kaudella toistakymmentä Tanskan Superliigan ottelua. Jos kaikilla olisi samanlainen itse­luottamus ja taitotaso kuin kaksikolla, olisi Suomen peli voinut näyttää varmemmalta.

Leo Walta rakensi Suomen peliä keskikentän keskustassa.

Ensimmäinen kymmenen minuuttia näytti hivenen lupaavalta Suomen kannalta. Ensimmäisellä minuutilla Walta antoi vapaapotkusta nappi­keskityksen maalin eteen. Kentän pisin pelaaja, 197-senttinen Hyryläinen, puski vähän ohi takakulmasta.

Muutama minuutti myöhemmin Walta näytti hyviä pystysyöttöjään antamalla läpisyötön seurakaverilleen Stjopinille, mutta puolustaja ehti väliin.

”Aloitimme ottelun ihan hyvin, mutta päästimme sitten kaksi helppoa maalia. Ehkä vähän jäädyimme avausjakson lopussa, emmekä pelanneet tarpeeksi rohkeasti. Toinen jakso oli ihan ok, ja saimme loppuun painetta Belgian päätyyn”, Leo Walta sanoi.

Casper Terho (vas.) yritti ohittaa Belgian Tuur Rommensia.

Avausmaali syntyi 16. minuutilla, kun Belgian Johan Bakayoko nosti pallon hallitusti Belgian rangaistusalueen oikean kulman läheltä maalin takanurkkaan. Bakayoko on tehnyt tällä kaudella kolmetoista maalia PSV Jong -joukkueessa Hollannin toisella sarjatasolla.

Viisi minuuttia myöhemmin Suomen puolustus aiheutti rangaistuspotkun. Mario Stroeykens laukoi pallon oikeaan alakulmaan, vaikka Suomen maalivahti Hemmo Riihimäki olikin hyvin lähellä torjua rankkarin.

Hyryläinen myönsi, että Suomen prässipeli ei aivan onnistunut ja Belgia pääsi etenemään helpohkosti laidoilta.

”Vastustaja sai pelistä kiinni, ja jouduimme enemmän puolustamaan. Toinen puoliaika oli parempi, mutta emme päässeet paikoille”, hän sanoi.

Suomi joutui avausjakson viimeisellä kolmanneksella lähinnä estämään Belgian maalintekoyrityksiä. Belgialla oli liikaa nopeutta ja taitoa.

Tunnin kohdalla Luca Oyen vei Belgian 3–0-johtoon. Oyen on pelannut 18 ottelua Belgian liigassa tällä kaudella.

”Kyllähän sen näki, että Belgian pelaajat pelaavat isoissa liigoissa ja ovat taitavia pelaajia. Jos pelaamme omalla tasolla ja rohkeasti, on meillä saumoja pärjätä”, Walta sanoi.

Mikkelin Palloilijoiden Topi Keskinen tuli 71. minuutilla kentälle ja teki heti ensimmäisessä alle 19-vuotiaiden maaottelussaan maalin.

Suomi kohtaa lauantaina Italian kello 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla ja ensi tiistaina Saksan Bolt-areenalla Helsingissä kello 17.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat