Tappara kruunasi Liigan runko­sarja­voiton, TPS aloittaa HIFK:ta vastaan Turussa

Tapparan Anton Levtchi valtasi pistepörssin voiton.

Liigan pistepörssin voittaja Tapparan Anton Levtchi kukitettiin ennen tiistain ottelua Tampereella.

22.3. 19:37 | Päivitetty 23.3. 7:16

Jääkiekon Liigassa sinetöityivät pudotuspelien otteluparit, kun runkosarjan viimeinen kierros pelattiin tiistaina.

Tappara kruunasi runkosarjan voitollaan Porin Ässistä. Tappara myllytti Nokia-areenassa peräti 3–0 ensimmäisessä erässä ja ne maalit riittivät koko ottelun saldoksi.

Liigan suuryllättäjä Jukurit otti runkosarjan kakkospaikan ja vieläpä komeasti. Mikkelin ylpeys teilasi Lukon 6–2 ja näytti, että kevät voi olla heille hyvinkin makea.

Alkukaudesta Tapparalla oli vaikeaa, mutta kun kone käynnistyi, meni Tappara tutulla jyräyksellä paalulle. Tapparan ja Jukurien puolivälierävastustajat selviävät vasta pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Näillä ottelupareilla jatketaan pudotuspeleissä:

1. pudotuspelikierros: HPK–Lukko ja KooKoo–Pelicans.

Puolivälierät: Ilves–Kärpät, TPS–HIFK.

Tapparan ja Jukurien vastustajat selviävät 1. kierroksen jälkeen.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan alta pois torstaina ja perjantaina. Jatkoon pääsyyn lasketaan kahden ottelun yhteispisteitä. Maalierolla ei ole merkitystä.

Jos torstain ottelu on tasan, jatkoaikaa ei pelata, vaan pisteet tasataan 1–1.

Vastaavasti, jos torstain ottelu päättyy jommankumman joukkueen voittoon, voi perjantain ottelu päättyä tasan.

Jos perjantain 60 minuutin jälkeen joukkueiden väliset pisteet ovat tasan, pelataan 20 minuutin jatkoeriä ratkaisuun saakka.

”Viime vuonna oli maaliero käytössä, mutta se otettiin pois”, Liigan urheilujohtaja Arto I. Järvelä sanoi ja perusteli sitä sillä, että jääkiekossa yksittäiset ottelut voivat repsahtaa ja sillä olisi liian iso merkitys.

Puolivälierät käynnistyvät sunnuntaina, jolloin kotijoukkueita ovat Tappara, Jukurit, Ilves ja TPS.

Kärpät nousi viimeisen kierroksen 4–3-voitollaan KooKoosta kuuden joukkoon ja heitti Pelicansille hävinneen HPK:n ulos kuuden sakista.

TPS tyrmäsi täydellisesti Lappeenrannassa SaiPan. Turkulaiset löivät taululle 5–0 ottelussa, kolme pelaajaa ajettiin ulos.

Ihan turhaa kolistelua minimaalisen pienen panoksen ottelussa.

Voitollaan TPS varmisti, että se kohtaa HIFK:n Turussa sunnuntaina. IFK:lla oli seitinohut mahdollisuus kotietuun, jos TPS olisi hävinnyt Lappeenrannassa, mutta nyt se ei ollut lähelläkään.

SaiPan Valtteri Lipiäinen taklasi rumasti puolustaja Johan Ivarssonia päähän. Lipiäinen lensi ulos, mutta Ivarsson sai päävamman ja ottelu jäi siihen.

TPS:n laatupakki Elmeri Eronen sai kovan kolhun, kun slovakkihyökkääjä Oliver Okuliar ajoi Erosen selästä laitaan. Taas ulos ajo SaiPan pelaajalle.

Kolmannessa ulosajossa TPS Markus Nurmi sai pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tapparan pisterohmu Anton Levtchi varmisti runkosarjan pistepörssin voiton. Hän kokosi pelaamassaan 55 ottelussa 61 pistettä (26+35).

Jukurien Petrus Palmu sijoittui toiseksi 26+33=59 pisteellään. Hän pelasi 59 ottelua. Pelicansin Lukas Jasek sijoittui kolmanneksi 51 pisteellään (13+38).

Vaasan Sport pelasi viimeisen ottelunsa Filip Riskalle ja hyvälle kotiyleisölleen. Sportin kausi päättyi makeaan 2–1-voittoon Ilveksestä ja niin päättyi myös Riskan kiekkoura. Samoin Jonne Virtasen.

”Aika sekava ja tyhjä olo. Lapsuuden unelmasta tuli totta”, Riska sanoi Cmoren haastattelussa. ”Erittäin onnellinen ja rauhallinen olo.”

SaiPalla oli enää kunnia ja Ukrainan auttaminen mielessä, kun se kohtasi TPS:n. Kotijoukkue pelasi sinikeltaisissa erikoispaidoissa, jotka huutokaupataan kauden päätyttyä. Saatavilla varoilla avustetaan YK:n lastenjärjestö Unicefin kautta Ukrainan sodan uhreja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat