Miesten MM-jääkiekko tukee Ukrainaa yli 80 000 eurolla – raha otetaan Venäjän otteluihin ostetuista lippupaketeista

Venäjä ja Valko-Venäjä hyllytettiin MM-kisoista.

Venäjä hävisi Pekingin olympiafinaalin Suomelle, ja toukokuun MM-kisoihin ei Venäjällä ole asiaa. Hannes Björninen tuuletti maalia loppuottelussa.

22.3. 12:13

Jääkiekon miesten MM-kisojen kisajärjestäjät lahjoittavat osan lipputuloista Ukrainan tukemiseen, MM-kisat kertoo tiedotteessaan.

Ukrainan jääkiekkoliiton kautta lahjoitettavaan tukeen ohjataan kymmenen euroa jokaisesta päivälippupaketista, joka on myyty Venäjän olympiakomitean joukkueen otteluihin.

Tiedotteen mukaan tukea kertyy yli 80 000 euroa.

”Ajatuksemme ovat vahvasti Ukrainassa. Haluamme osoittaa myös konkreettisesti tukemme ukrainalaiselle jääkiekkoperheelle tässä äärimmäisen ikävässä ja vaikeassa tilanteessa”, kommentoi kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Venäjän olympiakomitean oli määrä pelata Helsingissä A-lohkossa, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF sulki Venäjän ja Valko-Venäjän kisoista. Ranska korvaa A-lohkossa Venäjän olympiajoukkueen, ja Tampereella pelattavassa B-lohkossa pelaa Valko-Venäjän sijaan Itävalta.

Helsingissä pelipaikaksi vaihtui Helsingin jäähalli, koska Helsingin areenassa ei pelata Venäjän sotatoimiin liittyvien pakotteiden takia. Helsinkiin lippunsa ostaneet saavat uudet liput, koska hallien katsomokartta on erilainen.

Yksittäisen ottelulipun Helsinkiin Venäjän olympiakomitean otteluun ostanut saa joko vaihtaa lippunsa päivän kaikki pelit sisältävään päivälippuun tai rahat palautetaan. Myös Tampereelle Valko-Venäjän otteluun lipun ostanut saa halutessaan rahat takaisin.

Ranska-otteluihin on ensi maanantaista alkaen tarjolla lippuja kampanjahintaan 12–43 euroa. Tampereen otteluiden lippujen hinnat säilyvät ennallaan.

MM-kisat pelataan 13.–29. toukokuuta. Suomi pelaa ottelunsa Tampereella.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat