Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal latasi täys­laidallisen Fifan niskaan ”naurettavasta päätöksestä” järjestää MM-kisat Qatarissa

Louis van Gaal ei säästellyt sanojaan arvostellessaan Qatarin MM-kisoja.

Louis van Gaal puhui maanantain lehdistötilaisuudessa Qatarin MM-kisoista.

22.3. 16:17

Hollannin miesten jalka­pallo­maa­joukkueen päävalmentaja Louis van Gaal tunnetaan suorapuheisena miehenä. Maanantaina Hollannin maajoukkueen tiedotus­tilaisuudessa Van Gaal arvosteli suorin sanoin kansainvälistä jalkapalloliittoa sen päätöksestä järjestää jalkapallon MM-turnaus Qatarissa.

”Kaikki tietävät, että pidän sitä naurettavana”, Van Gaal aloitti kritiikkinsä.

”EM-turnauksesta tehdyssä haastattelussa kaksi vuotta sitten sanoin saman asian. On naurettavaa, että pelaamme maassa, miten Fifa sanookaan siitä: kehittääksemme jalkapalloa siellä. Ja miten teemme sen? Järjestämällä turnauksen siellä. Se on hevonpaskaa”, hän jatkoi.

”Mutta ei sillä ole merkitystä. Siinä on kyse rahasta ja kaupallisista intresseistä, ja ne ovat Fifan päämotiivina.”

Van Gaal antoi ymmärtää, että hänen olisi mahdotonta työskennellä Fifassa.

”Miksi luulette, että en ole Fifan komission jäsen minun asian­tuntemuksellani? Olen aina pitänyt etäisyyttä tuollaisiin järjestöihin.”

”Voin sanoa suoraan [mielipiteeni] Qatarista, mutta se ei auta maailmaa pääsemään eroon tästä ongelmasta.”

Qatarin MM-turnaukseen liittyvistä ihmis­oikeus­loukkauksista ja -rikkomuksista sekä siirtotyöläisten kuolemista on raportoitu vuosien ajan.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kertoi viimeksi maaliskuun alussa, että suuressa rakennusyrityksessä, BOTC:ssä, työskentelevät siirto­työläiset eivät olleet saaneet palkkojaan viiteen kuukauteen. BOTC:llä on useita rakennusprojekteja MM-turnauksen takia. Siirtotyöläiset ovat tehneet Human Rights Watchin mukaan useita valituksia kohtelustaan Qatarin viranomaisille.

Human Rights Watchin selvitysten mukaan väärinkäytökset palkanmaksuissa on järjestelmällinen ongelma Qatarissa. Qatarin lainsäädännön mukaan siirtotyöläiset eivät voi liittyä ammattiliittoihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat