Olympialaisten puhutuin urheilija Kamila Valijeva kilpailee jälleen – doping­tapausta ei ole vieläkään ratkaistu

Valijeva osallistuu MM-kisojen ”varjokilpailuun” Venäjällä.

Kamila Valijevan kilpaileminen Pekingissä päättyi romahdukseen.

23.3. 12:02

Pekingin olympialaisten puhutuimpiin urheilijoihin kuulunut venäläinen taitoluistelija Kamila Valijeva kilpailee viikonloppuna Venäjällä. Valijevan dopingtapaus on kuitenkin yhä ratkaisematta, kertoo BBC.

15-vuotias Valijeva oli voittamassa Venäjän olympiakomitean joukkueelle joukkuekilpailun olympiakultaa. Sen jälkeen ilmeni, että hän oli jo joulukuussa antanut positiivisen dopingnäytteen, mutta näytteen tutkiminen oli viivästynyt.

Naisten yksilökilpailussa Valijeva oli lyhytohjelman ykkönen, mutta kovan paineen alla hän romahti, epäonnistui vapaaohjelmassa ja putosi mitaleilta. Valijeva sai osallistua kisaan Urheilun välitystuomioistuimen (CAS) päätöksellä.

Valijeva osallistuu viikonloppuna taitoluistelukisoihin Saranskissa Venäjällä. Kilpailussa on mukana vain venäläisiä urheilijoita. Kisat järjestetään samaan aikaan kun MM-kisat Ranskassa. Venäläiset ja valkovenäläiset on hyllytetty MM-kisoista Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Valijevan dopingtapauksen käsittelystä vastaa Venäjän antidopingtoimisto (Rusada). Rusadalla on kuusi kuukautta aikaa tehdä päätöksensä ja esimerkiksi rangaistusten antamiseen. Koska käry ilmeni helmikuussa, Rusada voi venyttää päätöksen antamista ensi elokuuhun asti.

Pekingin taitoluistelun joukkuekilpailun mitaleja ei voida jakaa ennen dopingtapauksen ratkeamista. Venäjän joukkueen jälkeen kisassa sijoittuivat toiseksi Yhdysvallat, kolmanneksi Japani ja neljänneksi Kanada.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat