Englannin cupin välierä kohtasi yllättävän ongelman: junat eivät kulje sähkö­töiden takia

Manchester Cityn ja Liverpoolin kannattajien pääsy Lontooseen on hankalaa huhtikuun puolivälissä.

Englannin cupin välierät pelataan Wembleyllä.

23.3. 12:29

Jalkapallon Englannin cupin välieräottelu Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä pitäisi pelata 16. tai 17. huhtikuuta Lontoon Wembleyllä. Nyt ottelun pelaamiselle on ilmennyt yllättävä ongelma: junat Manchesterista ja Liverpoolista eivät kulje Lontooseen 15.–18. huhtikuuta.

Tuolloin radalla tehdään sähkötöitä.

Molempien kaupunkien pormestarit, Manchesterin Andy Burnham ja Liverpoolin Steve Rotheram, ovat vedonneet Englannin jalkapalloliittoon (FA), että ottelu pelattaisiin paremmin saavutettavissa olevalla stadionilla. Asiasta kertoi BBC.

Pormestarien mukaan nopeiden junien vaihtoehtoina olisivat autot, lentäminen, mutkikkaat junavaihtoehdot tai pitkä visiitti pääkaupunkiin.

”Kun vielä otetaan huomioon polttoaineen kohonneet hinnat, on selvää, että kannattajille aiheutuu lisäkustannuksia ja epämukavuutta”, pormestarit toteavat lausunnossaan.

Lisäksi pormestarit muistuttavat, että moottoritiet ovat viikonloppuisin muutenkin ruuhkautuneita, joten onnettomuusriskit kasvavat.

Pormestarien mukaan ratatyöt ovat olleet tiedossa vuodesta 2019 lähtien, mutta FA ei ole onnistunut ottamaan niitä huomioon.

FA:n mukaan rata- ja junayhtiöiden kanssa on vielä tavoitteena löytää kaikkia tyydyttävä ratkaisu.

Toisessa välierässä pelaa kaksi lontoolaisjoukkuetta, Chelsea ja Crystal Palace, joten junaongelma ei koske samalla tavalla tätä ottelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat