Euroopan jalkapalloliitto Uefa vahvisti: EM-turnauksen järjestäminen vuonna 2028 tai 2032 kiinnostaa sotaa käyvää Venäjää

Britannia ja Irlanti ovat jättäneet yhteishakemuksen vuodelle 2028.

Italia voitti jalkapallon Euroopan mestaruuden viime kesänä Lontoon Wembleyllä.

23.3. 17:59 | Päivitetty 23.3. 19:56

Britannia ja Irlanti ovat halukkaita järjestämään viiden jalkapalloliiton yhteisen EM-turnauksen vuonna 2028.

Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi kuitenkin keskiviikkona verkkosivuillaan ja Twitterissä, että sotaa käyvä Venäjä olisi kiinnostunut haastamaan Britannian ja Irlannin yhteis­hakemuksen.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vahvisti keskiviikkona, että Venäjä ja Turkki ovat jättäneet hakemuksen sekä vuoden 2028 ja 2032 EM-kisojen järjestämiseen. Maat tavoittelevat erikseen lopputurnausta.

Britannia ja Irlanti olivat aikeissa hakea jalkapallon MM-turnausta vuonna 2030, mutta sikäläisissä jalkapalloliitoissa päätettiin muuttaa hakemus koskemaan EM-turnausta jo vuonna 2028.

Yhteisen turnauksen takana on viisi jalkapalloliittoa: Englanti, Irlanti, Pohjois-Irlanti, Skotlanti ja Wales.

Italia ilmoitti oelvansa kiinnostunut vain vuoden 2032 EM-turnauksesta.

Molempien lopputurnausten järjestäjämaat julkaistaan sysksyllä 2023.

Venäjä on suljettu Ukrainan sodan takia kansainvälisestä jalkapallosta kokonaan pois, mutta BBC:n mukaan maa olisi silti kiinnostunut hakemaan kisoja. Sulkupäätöksen takana ovat molemmat jalkapallon mahtijärjestöt Fifa ja Uefa eli Kansainvälinen jalkapalloliitto ja Euroopan vastaava liitto.

Määräaika hakemuksen jättämiselle on BBC:n mukaan keskiviikkona kello 19:ltä Suomen aikaa.

BBC:n ja The Guardianin mukaan Venäjä olisi kiinnostunut järjestämään kisat vuonna 2028 tai 2032.

Englannissa järjestettiin jalkapallon EM-turnaus kokonaisuudessaan viimeksi vuonna 1996, jolloin Saksa voitti Euroopan mestaruuden.

Vuoden 2020 EM-turnaus pelattiin vasta viime vuoden puolella, mutta silloin kisakaupunkeja olivat muun muassa Skotlannin Glasgow ja Lontoo. Turnauksen loppuottelu pelattiin Lontoossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat