Jenni Saarinen pettyi MM-kilpailujen lyhytohjelmassa, ja karsiutui

Saarinen jäi niistä pisteitä, jotka hän sai Pekingin olympialaisissa.

Jenni Saarinen jäi MM-kisoissa niistä pisteistä, jotka hän sai Pekingin olympialaisissa.

23.3. 17:55 | Päivitetty 23.3. 18:29

Suomalaisluistelija Jenni Saarinen on karsiutunut jatkosta taitoluistelun MM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä. Hän sai lyhytohjelmastaan pisteet 55,30 ja oli 25:s, kun 24 luistelijaa pääsi perjantain vapaaohjelmaan. Britannian Natasha McKay saavutti viimeisen jatkopaikan tuloksella 55,71.

”En ole yhtään tyytyväinen. Tämä ei ollut se, mitä lähdin tekemään. Ennen suoritusta oloni oli tosi innostunut ja hyvä, joten en tiedä, miksi suoritus meni näin pieleen”, Saarinen kertoi tiedotteessa.

Helmikuussa Saarinen sai Pekingin olympialaisissa lyhytohjelmasta pisteet 56,97 ja pettyi tulokseensa. Tuolloinkin hän oli 25:s, mutta pääsi vapaaohjelmaan ylimääräisenä luistelijana venäläiseen Kamila Valijevaan kohdistuneen dopingtutkinnan takia.

Venäläiset eivät saa kilpailla MM-kilpailuissa maan hyökättyä Ukrainaan, joten Saarisella oli monen muun luistelijan tavoin mahdollisuudet sijoitusparannukseen vahvan venäläiskaartin puuttuessa.

Venäläisten perässä olympiapronssille yltänyt Japanin Kaori Sakamoto johtaa MM-lyhytohjelman jälkeen, kun hänellä on 80,32 pistettä. Belgian Loena Hendrickx (75,00) on toisena ja Yhdysvaltojen Mariah Bell (72,55) kolmantena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat