Tuplamaisteri Filip Riska hyppää kaukalosta suoraan työelämään: kertoo nyt, miksi joutilaana olo ei sopisi hänelle

Riska pelasi viimeisen liigaottelunsa tiistaina Vaasassa.

Filip Riska hyvästeli liigakaukalot tähän kauteen. Hän pelasi Liigassa 751 runkosarjaottelua ja voitti kolme SM-kultaa.

25.3. 8:46 | Päivitetty 25.3. 9:09

Tiistai-ilta oli Vaasan Sportin hyökkääjälle Filip Riskalle ikimuistoinen.

Riska, 36, pelasi uransa viimeisen ottelun kotikaupungissaan ja pääsi syöttämään Ilves-pelin voittomaaliksi jääneen osuman, jonka viimeisteli hänen pikkuveljensä Erik Riska.

Pelin jälkeen Riska kiipesi kannattajien keskelle ja kiitti heitä megafoniin puhuen.

”Viimeiset tunnit ennen peliä olivat haikeita ja surullisia. Toivoi, että peli ei edes tulisi, kun tuntui niin lopulliselta”, Riska kertoi HS:lle torstaina tiistain tunnelmista.

Pelin jälkeen joukkue oli yhdessä koolla illanvietossa ja keskiviikko Riskalla meni vielä fiilistellessä. Torstaina mentiin jo arjen ehdoilla. Haastattelua alkuillasta antaessaan Riska oli kuskina harrastuksiin menossa olleelle tyttärelleen.

”Tänään odotti jo kotona to do -lista vaimolta siivoamisesta, ruuanlaitosta ja kaupassakäynnistä. Pitää maksaa vähän takaisin.”

Riska kertoi viime viikolla Helsingin Sanomissa siitä, miten on lukenut uransa aikana tuplamaisteriksi.

Ensin hän teki kasvatustieteiden maisterin tutkinnon ja tänä keväänä Riska valmistui kauppatieteiden maisteriksi.

Lue lisää: Filip Riska, 36, opiskeli bussi­matkoilla luokan­opettajaksi ja kauppa­tieteiden maisteriksi – nyt hän tekee suomalaisen jääkiekkoilun mullistavan ehdotuksen

Kaukalosta Riska hyppää käytännössä suoraan työelämään. Virallisesti työ alkaa huhtikuun alussa, mutta Riska on käynyt jo palavereissa ja tapaa ensi viikon alkupuolella tulevia yhteistyökumppaneitaan.

Riskan tuleva työnantaja on Noja-rahoitus, joka tarjoaa yrityksille laskurahoituspalveluita. Riska sanoo, että kyselyitä tuli muualtakin ja urheilijat tuntuivat sen perusteella halutuilta työntekijöiltä.

Tulevan työnantajan kanssa asiat alkoivat edetä tammikuussa. Siinä vaiheessa lopetuspäätöstä ei vielä ollut tehty, mutta työn ratkeaminen vauhditti ratkaisua.

”He hakivat kaksikieliselle Pohjanmaalle henkilöä, joka olisi kaksikielinen ja olisi taloustieteellinen koulutus. Voin käyttää työssä asioita, joita opin opiskellessani ja pääsen haastamaan itseäni joka päivä.”

Riska voitti pelaajana kolme Suomen mestaruutta ja tunnettiin periksiantamattomasta pelityylistään. Tulevassa työssä esimies pääsee mestaruuksissa tasoihin ja pelityylikin oli samankaltainen.

Riskan esimiehenä toimii nimittäin TPS-taustainen Jani Kiviharju, joka oli mukana voittamassa kolmea peräkkäistä mestaruutta TPS:lle vuosina 1999–2001.

Vaikka Riska jättää kaukalot pelaajana taakseen, lopullisia hyvästejä lajille hän ei aio sanoa. Sitä hän ei vielä osaa sanoa, mikä rooli tulevaisuudessa voisi olla, mutta laji on rakas ja Riska sanoo sen aina olevan osa häntä.

Intohimo jääkiekkoon on oikeastaan yksi syy, miksi Riska halusi lähteä suoraan töihin. Joutilaana ollessa veri saattaisi alkaa vetää takaisin peleihin.

”Luulen, että jos olisin kesän tekemättä mitään, alkaisin jossain vaiheessa harjoitella, vaikka olisi tarkoitus tehdä jotain muuta. Ajattelen, että nyt kannattaa leikata mahdollisuus jääkiekkoon pois.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat