Lelu Ojansivu lopettaa uransa ja laati värikkään listan siitä, mitä hän on uraltaan saanut: ”Myös mestaruus­juhlista pystyy löytämään vaimon”

34-vuotiaan Ojansivun ura päättyy Mestaruusliigan pudotuspelien jälkeen.

Lelu Ojansivu lopettaa pelaajauransa tänä keväänä.

25.3. 12:07

Lentopallon miesten maajoukkueessa 200 maaottelua pelannut Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu lopettaa uransa tämän kevään pudotuspelien jälkeen.

Asian vahvistaa Ojansivun seura Savo Volley tiedotteessaan.

”Kaikki loppuu aikanaan, niin myös urani lentopallossa. Olkapää on siinä kunnossa, että on täysi työ pystyä pelaamaan käynnissä olevat pleijarit”, Ojansivu kertoo Facebookissa.

Ojansivu aloitti pääsarjauransa Vammalan Lentopallon riveissä kaudella 2004–2005. Hän kertoo suurimman haaveensa olleen juuri VaLePan liigajoukkueessa.

”Ei ollut suuria haaveita ulkomaista, ei edes maajoukkueesta. Halusin edustaa Valepaa ja kun pääsin 16-vuotiaana mukaan silloiseen Liigaan, olin saatanan ylpeä itsestäni. Sen jälkeen kaikki muu on ollut plussaa.”

Hakkurina pelaava Ojansivu, 34, on voittanut urallaan neljä SM-kultaa sekä kuusi Suomen cupia.

Kauden parhaaksi lentopalloilijaksi Ojansivu on valittu 2015. Samalla kaudella hän oli kauden paras miesliigapelaaja. Vuoden parhaaksi lentopalloilijaksi Ojansivu valittiin 2015 ja 2016.

”Olen aina rakastanut pelaamista ja vähemmän treenaamista. Ei kannata ymmärtää tätä niin, että enkö olisi joskus treenannut. Olen, mutta enemmän rakastin pelaamista.”

Ojansivu on pelannut ammattilaisena Kreikassa, Ranskassa, Turkissa, Venäjällä, Romaniassa ja Iranissa. Hän on edustanut Savo Volleyta syksystä 2018 alkaen.

”Mitä urasta jäi käteen? Ihan järkyttävä määrä tarinoita, ystäviä, sekoilua ja kaikkea tuolta väliltä. Myös mestaruusjuhlista pystyy löytämään vaimon”, Ojansivu kirjoittaa.

Kaipaamaan Ojansivu jää ihmisiä, pukukoppia, pelimatkoja ja painetta.

”Urheilu on antanut helvetisti enemmän kuin ottanut.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat