HIFK kohtasi kaksi vastustajaa yhtä aikaa, toinen on näkymätön ja katala, ja se oli liikaa

TPS aloitti pudotuspelien puolivälierät tehokkaana.

Juuso Pärssinen juhli tekemäänsä maalia ja sai mukaansa Ville Lajusen, Markus Nurmen (kultakypärä) ja Niklas Arellin (vas.).

27.3. 19:21 | Päivitetty 27.3. 21:42

Turku

Helsingin IFK:n pudotuspelikevät sai suunnan jo ennen ensimmäisen ottelun alkua. Joukkue joutui pelaamaan kahta vastustajaa vastaan yhtä aikaa.

Turun Palloseuran kanssa peli olisi vielä reilua, mutta näkymätöntä ja katalaa koronavirusta vastaan miekkailu on yhtä pimeyteen sohimista.

HIFK:n kannalta tuli pahaan aikaan, kun koronavirus löysi pysäkin stadilaisjoukkueesta juuri keväisten ratkaisujen alla.

Päävalmentaja Ville Peltonen puuttui penkin takaa tartunnan takia ja joukkueen puolustus muuttui harvaksi kuin risuaita. Johan Motinin, Rony Ahosen ja Joonas Lyytisen yhtäaikaista puuttumista näytti olevan hankala korvata.

Käyttöä olisi ollut myös hyökkääjille Teemu Turunen ja Juha Jääskä. Toinen osaa tehdä maaleja ja töisen työmäärä ei lopu koskaan.

Pelaajia puuttui niin paljon, että niistä saisi vahvan kentällisen mihin tahansa liigajoukkueeseen.

TPS on sen tasoinen ryhmä, ettei alennusta voisi antaa yhtään.

Pudotuspelien oleellisin kuvio on omien paikkojen käyttäminen ja vastustajien virheistä rokottaminen. Näin TPS juuri teki.

HIFK:n maalivahti Niilo Halonen ylipelasi etunurkan vartioinnin Tyler Steenbergenin tekemässä vanhanaikaisessa eli kiertämällä maalin ja tuikkaamalla kiekon tyhjään kehikkoon. Yhtä huonosti paikkasi tilannetta puolustaja Miro Karjalainen.

Ykkössentteri Eetu Koivistoinen voi kysyä TPS:n Juuso Pärssisen maalissa, kenen vartioima pelaaja ratkaisi. Koivistoinen lepuutti mailaansa Pärssisen kainalossa, mutta siinä kaikki.

Koivistoinen on viime kevään pudotuspelien arvokkain pelaaja. Enemmän täytyy irrota tulevissa otteluissa.

Nämä pari heikosti pelattua tilannetta ja niihin liittyvät virheet maksoivat IFK:lle vähintään sen verran, mitä korona tyhjensi kokoonpanoa.

TPS oli vihainen vastustaja. Se ei antanut ylivoimahyökkäyksiä lahjaksi, puolustus toimi ja vähintään joka toinen hyökkäys tuotti vaaratilanteita.

Paras seitsemästä -sarjassa jatkopaikkoja ei jaeta ensimmäisessä pelissä, mutta paljon pitää tapahtua, että IFK saisi peliinsä vaadittavaa ryhtiä. Nyt siitä ei näkynyt kuin pari vilahdusta Alex Broadhurstin ja Jere Innalan peleissä ja nekin jakaantuivat eri ketjuihin.

Lue lisää: Tähtisentteri Juuso Pärssinen nousi TPS:n ratkaisijaksi pitkältä aivotärähdys­tauolta: ”Yllättävän hyvältä tuntui tänään”

Liigan pudotuspelit saavat lisäkierroksia maanantaina, kun Jukurit kohtaa KooKoon ja Tappara Lukon.

Jukurit on tämän kevään ylivoimaisesti kiinnostavin joukkue. Viimeiset viisi kautta Jukurit pyöri muiden seurojen jaloissa ja nousi aina esille, kun joku vihjaisi Liigan joukkuemäärän supistamista.

Uudestaan Jukurit nostatti otsikoita, kun seura teki ”kummallisen” valmentajavalinnat palkkaamalla Olli Jokisen.

Yhdistelmästä Jokinen ja Jukurit kasvoi menestystarina jo pelkästään runkosarjan kakkossijalla. Vielä voi olla paljon lisää luvassa.

Kun HIFK ja TPS jatkavat sarjaansa, tuntuu kaikki jossain määrin tutulta, vaikka kaikki keväät ja kaikki pudotuspelisarjat ovat toisistaan poikkeavia.

Onneksi kukaan ei tiedä, mitä Jukureilta pitäisi odottaa tai mitä heiltä voisi vaatia tai edellyttää.

Lue lisää: Tyly TPS jätti HIFK:n nollille, Ilves murskasi Kärpät: ”Ei meidän tarvitse miellyttää ketään”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat