Tähtisentteri Juuso Pärssinen nousi TPS:n ratkaisijaksi pitkältä aivotärähdys­tauolta: ”Yllättävän hyvältä tuntui tänään”

TPS:n ykkösketju jätti varjoonsa IFK:n vastaavan kolmikon.

Juuso Pärssinen avasi pudotuspelikeväänsä tekemällä TPS:n toisen maalin.

27.3. 20:23

Turku

Turun Palloseuran ykkössentteri Juuso Pärssinen tuli komeasti takaisin vakavan aivotärähdyksen jälkeen, ja oli heti kaatamassa HIFK:ta 2–0 jääkiekon Liigan puolivälieräavauksessa.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas asetti Pärssisen tutulle paikalleen ykkösketjun keskelle. Hyvin paikkaajana onnistunut Aarne Intonen siirtyi kolmosketjun sentteriksi.

Pärssinen ehti luistella kaksi harjoitusta joukkueen mukana ja muutaman kerran muuten vain ennen sunnuntain kohtaamista, ja tulosta tuli heti. Pärssinen iski röyhkeästi TPS:n toisen maalin.

”Voitto oli tärkeä meille, ja oli yksi solideimmista [ehjimmistä] 60-minuuttisista, mitä on tällä kaudella ollut, mutta niin sen pitääkin olla”, Pärssinen sanoi HS:lle pelin jälkeen.

”Saatiin sellainen alku pelille ja sarjalle, kun haluttiin, mutta kaikki on auki. Tiistaina pelataan, ja ajatukset on siirretty sinne jo.”

Pärssinen tunkeutui IFK:n maalin eteen toisen erän kahdeksannella minuutilla. Pienen sekaannuksen jälkeen tilaa tuli, ja Pärssinen kiitti. Taululle kirjattiin loppunumeroiksi jääneet 2–0.

TPS kohtasi JYPin 9. maaliskuuta, ja Pärssinen joutui kovaan törmäykseen JYP-puolustaja Jan Ščotckan kanssa. Törmäyksestä tuli aivotärähdys, joka piti tähtihyökkääjän pois kaukaloista tähän asti.

”Sen tällin jälkeen itse luulin aluksi, että kausi on ohi. Säikähdyksellä selvittiin, ja nyt ollaan kehissä. Hieno kevät edessä.”

Joskus kovat tärskyt voivat jäädä pelaajalle alitajuntaan ja tuovat ylimääräistä varomista peliin.

Jäikö Pärssisellä haamuja alitajuntaan?

”Se on varmasti yksilöllistä, mutta minulla ei ainakaan jäänyt mitään siitä.”

”Yllättävän hyvältä tuntui tänään. Ei tuntunut normaalia enempää happoja tai keuhkoissa. Hyvä näin.”

TPS:n ykkösketju Mikael Pyyhtiä–Pärssinen–Markus Nurmi jätti taakseen IFK:n vastaavan kolmikon, vaikka laitahyökkääjä Jere Innala yritti kaikkensa.

Innala ehti joka paikkaan, voitti kaksinkamppailuja ja pystyi luomaan maalipaikkoja. Viimeistelijäksi hänestäkään ei ollut.

”Erinomainen joukkue niin kuin tiedettiin ja puolustaa todella tiiviisti. Hyviä hyökkäämään ja odotetun vahva”, Innala kuvaili TPS:aa ensimmäisen puolivälierän jälkeen.

Ykkösketjun Iiro Pakariselle tuli täydellinen ratkaisupaikka ensimmäisessä erässä ja kapteeni Teemu Tallberg sai lähes vastaavan tilanteen kolmannessa – ei maalia.

”Oli meillä paikkoja, mutta täytyisi laittaa kiekko maaliin. Ensimmäinen peli on ohi, ja nyt sarja avattu. Tästä tämä lähti”, Innala jatkoi.

”Ainahan niitä [maalipaikkoja] voisi enemmän olla, mutta puolustus tiivistyy kevään peleissä. Sitten, kun saa ylivoimaa erikoistilanteissa, täytyy ratkaista. Tänään se ei ollut parhaimmasta päästä, mutta tiistaina jatketaan.”

TPS siirtyi ottelusarjassa 1–0-johtoon. Eteenpäin välieriin pääsee neljällä voitolla. Jossain vaiheessa HIFK:n täytyy joka tapauksessa voittaa Turussa, jos aikoo jatkaa kevättä.

”Voitosta pelataan koko ajan, ja kaikki haluavat voittaa. Nämä ensimmäiset pelit ovat todella tärkeitä, mutta tänään kävi näin”, Innala sanoi.

Sarja jatkuu tiistaina Helsingin jäähallissa.

Lue lisää: HIFK kohtasi kaksi vastustajaa yhtä aikaa, toinen on näkymätön ja katala, ja se oli liikaa

Lue lisää: Tyly TPS jätti HIFK:n nollille, Ilves murskasi Kärpät: ”Ei meidän tarvitse miellyttää ketään”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat