Huippusentteri Juuso Pärssisen vakava aivotärähdys ohi, palaa TPS:n kokoonpanoon HIFK:ta vastaan

Juuso Pärssinen joutui jättämään kuusi ottelua väliin ja niistä TPS voitti viisi.

Juuso Pärssinen palaa kaukaloon pudotuspelien puolivälierissä HIFK:ta vastaan.

25.3. 13:25

Keskushyökkääjä Juuso Pärssisen, 21, loukkaantuminen maaliskuun alussa oli pysähdyttävä hetki.

TPS:n ykkössentteri törmäsi vauhdilla päin JYPin järkälemäistä Jan Ščotkaan ja jäi jäälle makaamaan pitkäksi aikaa aivotärähdyksen saaneena. Tilanne sekä näytti että oli vakava.

Nyt Turusta kuuluu hyviä uutisia Pärssisen ja TPS: kannalta. Hän pääsee mukaan Liigan pudotuspelien alkuun, kun TPS kohtaa HIFK:n puolivälieräsarjassa.

”Hän on pelikunnossa”, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas vahvisti HS:lle.

Pärssinen on päässyt jo jonkin aikaa harjoittelemaan joukkueen mukana, mutta peleihin häntä ei ole haluttu kiirehtiä.

”Protokollien mukaan ja on menty eikä mitään riskejä ole otettu. Sen takia hän ei ollut Lappeenrannassakaan pelaamassa”, Ahokas sanoi ja viittasi runkosarjan viimeiseen kierrokseen SaiPaa vastaan. TPS voitti ottelun 5–0.

”Kyllä hänellä on hyvä määrä harjoituksia takana.”

Pärssisen loukkaantuminen tapahtui 9. maaliskuuta, kun hän ylitti kiekon kanssa hyökkäyssiniviivan, jolloin törmäys tuli. Ščotka ei saanut pelikieltoa, mutta Pärssiselle tuli kuuden ottelun tauko.

TPS voitti kuudesta ottelustaan ilman Pärssistä peräti viisi ja varmisti paikkansa pudotuspeleihin neljän joukossa. Kauden aikana Pärssinen keräsi 41 ottelussa tehot 9+23.

Aarne Intonen on pelannut TPS:n ykkösen keskellä viime otteluissa eikä Ahokas halunnut sanoa, tuleeko Pärssinen suoraan sille paikalle ja johonkin toiseen ketjuun.

HIFK:n maalintekijä Reid Gardiner sai kovan tärskyn päähän Lukkoa vastaan maanantain ottelussa ja IFK:ssa ollaan vaitonaisia, pääseekö Gardiner pudotuspelien avaukseen vai ei.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat