PK-35 aloitti vahvasti selvällä vierasvoitolla FC Hongasta – liiga­kentille palannut Nora Lehto teki yhden ja alusti kolmannen maalin

Viime kaudella kahdeksanneksi Kansallisessa liigassa sijoittunut PK-35 aloitti vahvalla esityksellä ja vierasvoitolla kauden.

PK-35:n Neea Hassinen (2. vas.) puski 0-2-maalin ohi Hongan Inka Kaivolan (kesk.), Eevi Sutelan (3. oik.) ja Aino Nurmen (oik.).

26.3. 18:01

FC Honka–PK-35 0–4

Viime kaudella Kansallisessa liigassa kahdeksanneksi sijoittunut PK-35 yllätti avauskierroksella mitaliehdokkaaksi nostetun FC Hongan selvällä 3–0-voitolla. PK-35 teki avausjaksolla kaksi erikoistilannemaalia, ja toisella jaksolla kolmas maali tuli hienon pitkän hyökkäyksen päätteeksi.

Viime kaudella Nora Lehto, 21, piti välivuoden jalkapallosta, mutta nyt hän palasi ryminälle takaisin liigakentille. Hän teki yhden maalin ja alusti toisen maalin toisella jaksolla.

”Ekasta jaksosta tuli varma fiilis. Saatiin pidettyä palloa ja puolustettiin joukkueena”, Nora Lehto sanoi.

Lehto pelasi toissa kaudella TiPSin joukkueessa vantaalaisten ensimmäisellä liigakaudella nousun jälkeen ja teki heti ensimmäisellä liigakaudellaan seitsemän maalia. Sitten tuli henkinen väsymys, ja hän piti taukoa jalkapallosta.

Lehdon mukaan paluu liigakentille tuntui tosi hyvältä.

”Hyvin on lähtenyt matsit käyntiin. Hyvä joukkue ja hyvät pelikaverit”, Lehto sanoi.

PK-35:n Nora Lehto (vas.) ohittamassa Hongan Daniela Sandåsia.

14. minuutilla Lehto tuikkasi kulmapotkun jälkeisestä kakkospallosta PK-35:n johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin PK-35:n Olivia Kåhre hankki kulmapotkun. TiPSissä viime kaudella pelannut Neea Hassinen puski liigauransa toisen maalin.

PK-35 aloitti vahvasti myös toisen jakson, kun seitsemän minuutin jälkeen vierasjoukkue sai aikaiseksi hyvän keskityksen ja puskun kohti maalia. 64. minuutilla syntyi kolmas maali, kun Nora Lehto laukoi pallon ylärimaan, ja kakkospallosta Krista Hakala pääsi laukomaan pallon lähes tyhjään maaliin ja vei joukkueensa 3–0-johtoon.

82. minuutilla Elisa Ikonen syötti ja Emilia Kupsanen nosti pallon hienosti maalin takanurkkaan yli Hongan maalivahdin Sonja Fermin.

FC Hongan Milla Punsarin mukaan Honka sai huonon alun otteluun.

”Ei olisi missään nimessä pitänyt päästää niitä maaleja. Ehkä se sitten vaikutti otteluun”, Punsar sanoi Ruudun haastattelussa.

Kansallisen liigan avauskierroksen muissa otteluissa KuPS voitti Ilveksen maalein 5–1, ja NJS:n ja HPS:n ottelu on kesken.

Sunnuntaina HJK–Åland United Bolt-areenalla kello 14.00. Ruutu näyttää ottelun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat