Täysin puskista Huuhkajiin noussut Miska Ylitolva, 17, teki historiaa Islantia vastaan, ja se kertoo Huuhkajien ja HJK:n tiiviistä yhteydestä

Kriitikot voivat sanoa, että päävalmentaja Markku Kanerva suosii HJK-pelaajia. Kieltämättä Veikkausliigasta Huuhkajiin on noustu usein HJK:sta. Ylitolvan etuna oli, että hän pelasi ensimmäiset ottelunsa HJK:ssa Huuhkajat-valmentaja Toni Korkeakunnaksen valvovan silmän alla, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Miska Ylitolva asteli maajoukkuedebyyttiinsä Espanja Murciassa.

26.3. 20:03

MM-karsintojen pettymyksen jälkeen Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat hakee muotoaan ja virettään ennen seuraavia kilpailullisia otteluita kesäkuussa alkavassa Kansojen liigassa. Jotkin asiat ovat pysyviä: Teemu Pukki kantaa maalintekovastuuta edelleen, ja hän teki Suomen ainoan maalin 1–1-tasapelissä lauantaina Islantia vastaan.

MM-karsintoihin maajoukkueuransa päättäneet Paulus Arajuuri ja Joona Toivio jättivät ison aukon täytettäväksi joukkueeseen. Ei vain mainiona pelaajina, vaan myös suurina persoonina.

Lauantaina Espanjan Murciassa Islantia vastaan pelatussa maaottelussa Arajuuren ja Toivion paikat ottivat Sauli Väisänen ja Miro Tenho, joilla on vielä pitkä matka siihen, että he näyttäisivät yhtä äijämäisiltä puolustuksen muureilta kuin edellä mainitut Kanervan joukkueen luottopelaajat.

Kolmantena topparina pelannut Daniel O’Shaughnessy nousi parin viime vuoden aikana maajoukkueen avaukseen ja nyt hän on jo osa kapteenistoa.

Islantia vastaan laitapakkeina pelasivat Ilmari Niskanen ja Miska Ylitolva, ja jälkimmäisestä moni voi kysyä hyvällä syyllä, että kuka Ylitolva?

Ylitolva siirtyi RoPSista täksi kaudeksi HJK:hon, eikä ollut pelannut otteluakaan Veikkausliigassa ennen kuin nousi A-maajoukkueeseen hyvien liigacup-otteluiden jälkeen. Lauantaina Ylitolva oli iältään 17 vuotta 307 päivää. Hän on kolmanneksi nuorimpana A-maajoukkueessa debytoinut pelaaja ja nuorimpana ilman pääsarjakokemusta maajoukkueessa debytoinut pelaaja.

Pasi Rautiainen on edelleen kautta aikain nuorimpana debytoinut, sillä hän oli 17 vuoden ja 202 päivän ikäinen debyytissään vuonna 1979. Sitä ennen nuorin oli HJK:n Eino Soinio, joka pelasi juuri ennen vuoden 1912 olympialaisia Ruotsia vastaan 17 vuoden ja 229 päivän ikäisenä. Kaikkia kolmea nuorinta yhdistää siis HJK-tausta.

Joku kriitikko voisi sanoa, että päävalmentaja Markku Kanerva suosii HJK-pelaajia. Kieltämättä Veikkausliigasta Huuhkajiin on noustu usein HJK:sta. Ylitolvan etuna oli, että hän pelasi ensimmäiset ottelunsa HJK:ssa Huuhkajat-valmentaja Toni Korkeakunnaksen valvovan silmän alla. Korkeakunnas on nykyään HJK:n valmennusryhmän jäsen.

Myös HJK:n toppari Miro Tenho teki debyyttinsä lauantaina.

HJK:n liigacupin otteluissa Ylitolva näytti, että hänen fysiikkansa riittää liigatasolle, ja Murciassa hän näytti, että se riittää vaikka Huuhkajiin. 73. minuutilla päättynyt debyytti meni hyvin - parilla pienellä virheellä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat