Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis vakuuttavasti jatkoon MM-kisojen rytmitanssissa: ”Tuntuu tosi hyvältä”

Pekingissä olympiakultaa voittanut ranskalaispari hurmasi kotiyleisönsä.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis rytmitanssissa perjantaina Montpellierissa.

25.3. 17:01

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis selviytyivät hyvällä esityksellään jatkoon taitoluistelun MM-kisoissa Montpellierissa Ranskassa.

Suomalaispari oli kahdestoista jäätanssin rytmitanssissa ja jatkaa lauantaina käytävään vapaaohjelmaan.

Rytmitanssin ykköspari oli kotiyleisön hurmannut Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron. Ranskalaiset saivat esityksestään 92,73 pistettä.

Ranskalaispari on hallinnut suvereenisti maailman kärkeä vuoden 2018 olympialaisten hopeanmitalinsa jälkeen. Helmikuussa pari uusi olympiakultansa Pekingissä maailmanennätyspistein 226,98.

Pekingin pronssimitalistit, yhdysvaltalaiset Madison Hubbell ja Zachary Donohue ovat MM-jäällä rytmitanssin jälkeen toisena (89,72). Toinen yhdysvaltalaispari Madison Chock/Evan Bates on kolmantena (87,51).

Turkkilan ja Versluisin pisteet olivat 71,88. Vapaaohjelmaan pääsi 20 jäätanssiparia.

”Saatiin onnistunut ja ehjä suoritus tähän kisapaikkaan, mikä tuntuu tosi hyvältä”, Versluis iloitsi.

”Oli aika aika tiukka paikka. Pystyttiin pitämään ohjelma kasassa ja oltiin keskittyneitä sekä annettiin mennä. Tästä on hyvä jatkaa vapaatanssiin”, Turkkila sanoi tiedotteessa.

Pekingin olympiakisoissa suomalaiset olivat loppupisteissä 15. sijalla. Tammikuun EM-kilpailuista pari joutui jäämään pois Turkkilan koronatartunnan takia.

Suomalaiset aloittivat tutustumisen jäätanssiin vasta kuusi vuotta sitten, kun valtaosa muista pareista on luistellut pitkään yhdessä.

MM-kisoista puuttuvat jäätanssin kolme venäläistä paria. Venäläiset urheilijat ei voi osallistua kansainvälisiin kilpailuihin Ukrainassa käytävän sodan takia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat