Mikko Rantanen oli mukana kahdessa juhlamaalissa – ”Hän on ennenkin ollut hallitseva pelaaja”

Coloradon suomalaishyökkääjä paransi yhden kauden maaliennätystään ja pohjusti Cale Makarin seuraennätyksen.

Mikko Rantanen on tehnyt tällä kaudella 32 maalia NHL:ssä.

26.3. 9:48

Mikko Rantanen auttoi maalillaan Colorado Avalanchen 6–3-voittoon Philadelphia Flyersista perjantain NHL-peleissä. Rantanen on tottunut maalintekoon, mutta tällä kertaa osuma oli erityinen. Hän nosti sillä kauden määrimääränsä 32:een eli kausiennätykseensä.

Rantasen juhlamaali oli onnekas. Hän yritti syöttää kiekon Flyersin takatolpalle kiirehtineelle Valeri Nitšuškinille, mutta kiekko kimposi Flyersin puolustajan Keith Yandlen mailan lavasta Carter Hartin varioimaan maaliin.

Rantasen maali vei kotijoukkueen 4–1-johtoon. Valmentaja Jared Bednarin kehut hän sai kuitenkin kokonaispanoksestaan.

”Mikko on ollut ratkaisupelaaja mahtiosassa otteluitamme. Hän on ennenkin ollut hallitseva pelaaja, mutta nyt hän näyttää keskittyvän erityisesti puolustus- ja vartiointipeliin. Hän tekee silti tulosta myös hyökkäyspelissä”, Bednar kehui NHL:n nettisivuilla.

Ottelun lopussa Rantanen syötti Cale Makarin 6–3-osuman. Makar johtaa NHL:ssä puolustajien maalipörssiä 24 osumalla, joka on myös puolustajien seuraennätys Coloradossa.

”Mikko kertoi penkillä, että se on uusi ennätys”, Makar kertoi.

”Se on aika hienoa ja on upeaa saavuttaa jotain sellaista, mutta maalit kuuluvat silti joukkueelle. Keskitymme nyt vain viemään runkosarjan kunnialla loppuun.”

Rantanen kaivoi paikan juhlamaaliin hyökkäyspään aloitusvoitolla. Hän siirsi aloituksesta kiekon taaksepäin Makarille, joka lähetti kiekon tarkalla laukauksella Flyersin maalin oikeaan ylänurkkaan.

”Olen onnekas, kun saan pelata tällaisessa joukkueessa. Ei tämänkään päivän maaleista kumpikaan olisi onnistunut yksin”, Makar muistutti Avalanchen Twitter-tilillä julkaistussa kenttähaastattelussa.

Colorado Avalanche johtaa 97 pisteellä NHL-liigan runkosarjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat