Taitoluistelun MM-kisojen kansain­välisiltä selostajilta jäi mikrofoni auki – ”Tuo narttu Kanadasta”, kuvaili toinen selostaja olympia­voittajaa

Selostajakaksikko sai välittömästi potkut ja selitti, että kyse oli väärinymmärryksestä.

Meagan Duhamel osallistui parinsa Eric Radfordin kanssa Helsingin MM-kisoihin vuonna 2017.

26.3. 12:31

Taitoluistelun MM-kisat ovat parhaillaan menossa Montpellierissä Ranskassa. Ennakkoon suurin asia oli se, että venäläiset ja valkovenäläiset luistelijat eivät saa osallistua kisoihin Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Nyt huomio kiinnittyy aivan muuhun asiaan, kertoo muun muassa Aftonbladet.

Kansainvälisen taitoluisteluliiton (ISU) puolesta kansainvälisinä selostajina ovat Simon Reed ja Nicky Slater. Kaksikko luuli, että mikrofonit olivat kiinni, kun Reed tokaisi kommentin, jonka kohteena oli pariluistelun olympiavoittaja Meagan Duhamel: ”Tuo narttu Kanadasta.”

Slater alkoi nauramaan kommentin jälkeen.

Sen sijaan ISU:a ei naurattanut. Kaksikko sai potkut.

”ISU on sokissa kahden kommentaattorin kielenkäytöstä, joka ei heijasta sen näkemyksiä millään tavalla. ISU tuomitsee jyrkästi kaikki syrjivät ja vahingolliset lausunnot”, ISU toteaa Twitterissä.

”Molemmat kommentaattorit hyllytettiin välittömästi, eikä kumpikaan tule jatkossa osallistumaan ISU:n puolesta taitoluistelukisoihin.”

Reed julkaisi anteeksipyynnön jo uransa lopettaneelle Duhamelille ja selitti kyseessä olleen väärinymmärrys.

”Puhuin Meaganin kanssa ja pyysin anteeksi. Meagan ymmärsi, että kyse oli vitsistä, jossa arvuuttelin luokattominta asiaa, minkä Nicky voisi sanoa. Hän hyväksyy anteeksipyynnön ja tietää, että olen hänen suuri faninsa. On hyvin epäonnista, että tämä kuultiin asiayhteydestä irrotettuna. Toivon, että voimme tavata ja ottaa yhdessä oluet”, Reed kirjoitti Twitterissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat