Iivo Niskasen mahtiveto siivitti Puijon viestivoittoon

Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen ja Joonas Sarkkinen juhlivat viestivoittoa Rukalla.

Iivo Niskasen kausi on ollut menestystä täynnä. Kuva Lahden maailmancupin osakilpailusta 27. helmikuuta.

26.3. 16:53

Puijon Hiihtoseura voitti maastohiihdon Suomen cupin miesten viestin Kuusamon Rukalla, kun Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen ja Joonas Sarkkinen riuhtoivat lauantaina 4,7 sekunnin eron toiseksi tulleeseen Jämin Jänteeseen.

Sarkkinen pääsi ankkuriosuudelle 19,1 sekuntia ennen Jämin Lauri Lepistöä, jolta matka loppui kesken kärjen tavoittamista ajatellen.

”Ihan ookoo menoa. Lähdin saalistamaan ja pidin huolen, että Ville (Ahonen) pysyy takana”, Lepistö viittasi Ylen televisiohaastattelussa Imatran Urheilijoiden ankkuri Ahoseen.

Ahonen pysyi kaukana takana ja ankkuroi joukkueensa kolmanneksi.

”Helppo latu ja sain välillä palautella laskuissa”, Lepistö lisäsi.

Kilpailussa hiihdettiin perinteisellä kolme 7,5 kilometrin osuutta, joten ensi viikonlopun Rovaniemen SM-viestiin verrattuna kyseessä oli alimittainen viesti niin osuuksien pituuden kuin määränkin suhteen. Rovaniemellä hiihdetään kaksi 10 kilometrin osuutta perinteisellä ja kaksi 10 kilometrin osuutta vapaalla.

Ounasvaaran Hiihtoseurasta Puijon Hiihtoseuraan toissa vuonna siirtynyt Sarkkinen oli uudessa tilanteessa ankkuriosuudella.

”Ennen kilpailua ajattelimme, että tällainen asetelma voi olla ja lähden keulasta hiihtämään. Edellisessä seurassa olin takaa-ajaja, mutta nyt takaa-ajettu. Olin kipeänä reilu viikko sitten ja siksi kysymysmerkki. Voisi olla Rovaniemellä tarjolla samanlainen tontti”, Sarkkinen pohdiskeli.

Markus Vuorela toi Jämin johdossa ensimmäiseen vaihtoon, mutta Puijon Hyvärinen oli vain 2,7 sekunnin päässä.

”Maken kanssa saimme hyvän eron taaksepäin ja tulimme Jämin kanssa hyvin yhdessä avausosuuden”, Hyvärinen jutteli.

Toisella osuudella Niskanen otti Ristomatti Hakolan kiinni ja päästi Sarkkisen viimeiselle osuudelle 26,3 sekunnin johdossa.

”Make ei mene toista kertaa lankaan, että pääsen ”Riseä” peesaamaan. Neljättä hiihtäjää vaatii (Rovaniemelle)”, Niskanen ruoti.

Naiset hiihtävät sunnuntaina Rukalla 15 ja miehet 30 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Lauantaina keli vaihtui nopeasti kuivasta talvisäästä sankkaan lumisateeseen.

”Toivottavasti lumi sitoutuu, ettei tarvitse sohjossa tarpoa”, Niskanen katseli sunnuntaihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat