Aleksander Barkov vei pelin jatkoajalle ja ratkaisi ottelun voittolaukauskisan ainoalla osumalla

Viime minuuttien tasoitus ja ratkaiseva osuma voittolaukauskilpailussa saivat myös vastustajan valmentajan ylistämään Florida Panthersin suomalaissentteriä

Floridan kapteeni Aleksander Barkov teki maalin Ottavan Anton Forsbergin selän taakse ja ratkaisi ottelun voittolaukauskisassa.

27.3. 6:24 | Päivitetty 27.3. 12:46

Florida Panthersin Aleksander Barkov kantoi kapteenin vastuuta näyttävästi NHL-ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan lauantaina. Barkov teki varsinaisen peliajan lopussa joukkueen tappiolta pelastaneen tasoituksen ja taiteili voittolaukauskilpailussa 4–3-voittomaalin.

Seura suitsutti Twitter-tilillä molempia Barkovin osumia.

”Barkovin arkea, some-viestissä todettiin pelin jatkoajalle vieneestä siniviivalaukauksesta, jolla Barkov sai kiekon ruuhkan läpi Anton Forsbergin vartioimaan maaliin.

”Barkov ei erehdy”, kuului kommentti voittolaukauskilpailun mestarillisesta rystynostosta maalin ylänurkkaan.

Barkov taipui itse puhumaan vain joukkueen takaa-ajosta. Panthers nousi vieraspelissä toisen erän alun 0–3-tappiotilanteesta voittoon.

”Tiesimme, että pääsemme siitä ahdingosta”, Barkov kertoi NHL:n nettisivuilla.

”Meillä on taitoa. Pelaamme asenteella”, että voimme nousta voittoon mistä tahansa asemasta.

Panthers on liigan pisteissä Coloradon jälkeen toisena, mutta ottelun vähemmän pelanneena. Tehdyissä maaleissa Panthers on liigan kärkijoukkue. Joukkueessa on 28 maalia viimeistelleen Barkovin johdolla kuusi yli 20 maalia tehnyttä hyökkääjää.

Senatorsin valmentaja D.J. Smith paljasti, ettei vieraiden nousu tullut hänelle yllätyksenä.

”Florida on epäilemättä liigan hyökkäysvoimaisin joukkue”, Smith arvioi.

”Heillä on monta hyvää pelintekijää, ja Barkov on nykyisin aivan eri tasolla. Panthers on todella, todella hyvä joukkue.”

Smith ei moittinut pelaajiaan vaan päinvastoin kiitteli lujasta yrityksestä.

Panthersin päävalmentaja Andrew Brunette harmitteli pomppuja, joiden takia joukkue joutui takaa-ajoasemaan, vaikka voitti ensi erässä laukaukset 19–8.

”Pelimme on aika hyvässä tilassa, mutta jäimme epäonnekkaasti tappiolle. Toisaalta tiesin, että voimme kääntää pelin, kun saamme ensimmäisen onnistumisen. Niin se on mennyt läpi kauden”, Brunette totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat