Eveliina Piippo toipui huippu­vireeseen Norjan ambulanssi­keikan jälkeen: ”Usko on ollut välillä lopussa elämän hyvyyteen”

Ylivoimainen Iivo Niskanen ei tarjonnut apua muiden kärkisijojen ratkaisemiseen.

Eveliina Piippo sijoittui helmikuun lopussa 34:nneksi maailmancupin kympillä (p) Lahdessa.

27.3. 15:19 | Päivitetty 27.3. 17:06

Talven aikana monia pettymyksiä kokenut Eveliina Piippo ylsi yhteen kauden parhaista suorituksistaan sunnuntaina hiihdon Suomen cupissa.

Piippo sijoittui olympiamitalistien Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen perässä kolmanneksi 15 kilometrin (v) kilpailussa ja jätti taakseen kaikki muut maajoukkuenaiset.

Kilpailu käytiin Kuusamon Rukalla Suomen cupin mittapuulla varsin vaativalla ladulla, ja se sopi kovan hapenottokyvyn omaavalla Piipolle.

”Taisin juuri eilen sanoa, että vähintään kolmas pitää olla tänään. Siihen olen tyytyväinen. Ei tuntunut hirveän hyvälle, mutta ainakin taistelin”, Piippo sanoi Viaplayn haastattelussa.

Lue lisää: Työ laboratorio­rottien kanssa järkytti biokemiaa opiskelevaa hiihtäjää Eveliina Piippoa: ”Jos lääkkeiden kehittäminen on tätä, onko minulla sydäntä siihen”

Vuodenvaihteessa Piippo ei päässyt edes aloittamaan Tour de Ski -kiertuetta koronatartunnan takia.

Kolme viikkoa sitten hän hiihti maaliin ja sijalle 40 maailmancupin 30 kilometrillä (p) Oslon Holmenkollenilla, mutta uupui niin pahasti, että hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastukseen.

”Olen ollut pettynyt itseeni, ja tavallaan usko on ollut välillä lopussa koko tämän elämän hyvyyteen. Onhan sen mukava saada hyvä kisa kauden loppuun”, Piippo sanoi Viaplaylle.

Pärmäkoski otti uransa 25. voiton Suomen cupissa aivan ylivoimaisesti, sillä hän oli hilkulla saada minuutin edellään lähteneen Niskasen kiinni.

”Pakkanen teki varmaan sen, että oli aika raskasta puristamista. Kyllä tämä vähän yllättää, koska tulin näihin kisoihin tosi huonolla harjoittelulla. Pystyy vielä sellaiseen perussuoritukseen. Ei tällainen hiihto olisi riittänyt olympiamitalille”, Pärmäkoski sanoi Ylelle.

Miesten 30 kilometrillä (v) Iivo Niskanen oli odotetusti ylivoimainen jopa vähän vauhtia säästelemällä.

Muista kärkisijoista käytiin jännittävä kamppailu, ja toiseksi jaksoi kauden nousija ja väriläiskä Remi Lindholm, jonka ”jäätyneestä peniksestä” tuli olympialaisten jälkeen kansainvälinen uutinen.

Kolmanneksi sijoittunut Lauri Lepistö päihitti viidellä sekunnilla Markus Vuorelan. Ennen viimeistä 7,5 kilometrin lenkkiä kolmikko oli päinvastaisessa järjestyksessä vain muutaman sekunnin päässä toisistaan.

Niskanen olisi voinut tarjota lopussa Vuorelalle vetoapua saatuaan tämän kiinni.

”Kun sain Maken kiinni, vähän tietysti himmailin loppuun, että saivat itse ratkoa sijoitukset podiumista. Oli ihan napakka kisa”, Niskanen sanoi Viaplayn haastattelussa.

Ruka, Kuusamo: Suomen cupin 5/6 kilpailut:

Naiset, 15 km (v): 1) Krista Pärmäkoski Ikaalisten Urheilijat 36.56,0, 2) Kerttu Niskanen Vieremän Koitto jäljessä 54,4 sekuntia, 3) Eveliina Piippo Vuokatti Ski Team Kainuu –1.30,9, 4) Johanna Matintalo Pöytyän Urheilijat –1.52,6, 5) Jasmi Joensuu Vantaan Hiihtoseura –2.08,9, 6) Katri Lylynperä Vuokatti Ski Team Kainuu –2.38,4.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat