ESPN: Saudi-Arabian F1-kisan rata­virkailija sai lähtö­passit, toivoi Lewis Hamiltonille vakavaa onnettomuutta

Ratavirkailija pyysi myöhemmin anteeksi viestiään Hamiltonilta.

Lewis Hamilton epäonnistui lauantain aika-ajoissa ja oli vasta 16:s.

27.3. 16:51

Formula ykkösten Saudi-Arabian F1-kisan ratavirkailija on irtisanottu hänen Twitterissä julkaisemiensa kommenttien jälkeen, kertoo urheilusivusto ESPN.

ESPN:n mukaan ratavirkailija toivoi, että Mercedes-tallin F1-kuski Lewis Hamilton joutuisi samanlaiseen onnettomuuteen kuin Romain Grosjean Bahrainin osakilpailussa vuonna 2020. Haas-tallissa ajaneen Grosjeanin auto syttyi palamaan rajun kolarin jälkeen. Grosjean selviytyi yllättävänkin pienillä vammoilla.

Ratavirkailija julkaisi viestinsä arabiaksi lauantaiaamuna. ESPN:n mukaan viestissä luki: ”Toivon, että hän joutuu onnettomuuten kuten Romain Bahrainissa.”

Kansainvälinen autourheiluliitto (Fia) havaitsi twiitin lauantaiaamuna ja kuulusteli Twitter-tilin haltijaa. Tili ei ole enää julkinen.

Ennen lauantaiaamun kolmansia harjoituksia Fia vahvisti, että ratavirkailija pyysi anteeksi ja että hän ei enää työskentele F1-osakilpailussa.

Ratavirkailija myös julkaisi uuden twiitin: ”Pyydän anteeksi SAMF:ltä (Saudi-Arabian moottoriurheiluliitolta) ja Lewisilta ja ilmoitan eroamiseni velvollisuuksistani radalla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat