Kalle Samooja putosi voitto­kamppailusta mutta ylsi hankalassa tuulessa silti kauden parhaaseen sijoitukseensa

Vain parikymmentä pelaajaa pystyi pelaamaan päätöskierroksen alle kentän par-lukeman.

Kalle Samooja kuvattiin Turussa vuonna 2019.

27.3. 16:50

Turkulaisen Kalle Samoojan ulottuvilla oli jopa uran ensimmäinen voitto golfin Euroopan-kiertueella, kun hän lähti lyönnin päässä kärjestä sunnuntaina päätöskierrokselle Qatarin kilpailussa.

Lauantain 66 lyönnin kierrostaan Samooja luonnehti lähes täydelliseksi, mutta sunnuntaina kaikki oli toisin.

Hankalassa tuulessa kaikilla oli vaikeuksia, ja neljän ensimmäisen reiän jälkeen Samoojalla oli tuloskortissa kolme bogia. Se tiesi putoamista kärjen vauhdista.

”Menee varmaan top-3-rajuimpiin keleihin. Kyllä sen tiesi, että tsemppaamista tulee olemaan koko päivä”, Samooja sanoi tiedotteessa.

Sitten oli tasaista par-vauhtia, kunnes kierroksen toisella puoliskolla tuli kolme bogia ja niiden vastapainoksi kolme birdieä, joista kaksi tuli kolmella viimeisellä reiällä.

Lopulta Samooja pelasi kierroksen 75 lyönnillä ja kiipesi yhteistuloksella –4 jakamaan kuuden miehen kanssa viidettä sijaa, joka on hänen kauden parhaansa.

”Tunne peliin on kyllä vuoden parasta, ja hyvän kisan sain kuitenkin aikaan. Sijoitukseen saa olla jokseenkin tyytyväinen”, Samooja sanoi.

Viidennellä sijalla Samooja pääsi Tapio Pulkkasen kanssa jakamaan pääkiertueen suomalaisnelikon kauden parasta noteerausta. Pulkkanen jakoi viidettä sijaa viime viikolla Etelä-Afrikassa.

Suomalaisista Sami Välimäki (päivän tulos 74) pystyi nostamaan sijoitustaan, mutta se tapahtui vain yhdellä pykälällä jakamaan 40. sijaa.

Pulkkanen (76) putosi 17 sijaa ja Mikko Korhonen (78) 26 pykälää.

”Eivät taidot ihan riittäneet tässä tuulessa. Varsinkin puttaaminen oli todella vaikeaa”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Kilpailun voitti tuloksella –7 Skotlannin Ewen Ferguson. Hän kuului siihen noin 20 pelaajan vähemmistöön, joka onnistui pelaamaan päätöskierroksen alle par-lukeman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat