Teemu Pukki kuittasi katsojan mauttoman vitsin ”hauskaksi jutuksi”, eikä ollut Huuhkajilla muutenkaan hauskaa Slovakiaa vastaan

Huuhkajat jäi kaipaamaan enemmän kunnon maalipaikkoja maaottelussa Slovakiaa vastaan.

Nikolai Alho, Robert Ivanov ja Teemu Pukki kävelivät pettyneinä pois kentältä ottelun jälkeen.

29.3. 21:48

Suomi–Slovakia 0–2

Mitä sekin kertoo joistain Huuhkajien turistikannattajista, että maajoukkueen kaikkien aikojen parhaimmalle maalintekijälle Teemu Pukille huudellaan mauttomuuksia katsomosta? 32-vuotis­syntymäpäiväänsä tiistaina viettänyt Pukki piti tyylikkäästi pokkansa ja vastasi katsojalle, että ”hauska juttu”.

Pukilla ei ollut hauskaa, eikä varmasti ollut koko Huuhkajien joukkueellakaan, joka joutui poistumaan Murcian toisesta maaottelusta 0–2-tappio niskassaan.

Laitapuolustaja Jere Urosen mukaan Huuhkajien ratkaisut viimeisellä hyökkäyskolmanneksella jäivät vajaiksi.

”Pelinavaaminen toimi hyvin, mutta siitä ei saatu jatkettua murtautumista. Viimeinen kolmannes oli meiltä tosi vaikea. En tiedä, oliko se Slovakian hyvyyttä vai meidän huonoutta vai vähän molempia”, Uronen sanoi.

”Ensimmäisten linjojen puhkaisu tuntui vaivattomalta, mutta sen jälkeen meiltä loppuivat keinot. Tuolla määrällä pallonhallintaa pitäisi luotua enemmän [paikkoja].”

Slovakia ratkaisi ottelun voitokseen kahdella tarkalla laukauksella, eikä kumpikaan laukaus jättänyt juurikaan mahdollisuuksia Lukas Hradeckylle torjuntaan.

Ensin 38. minuutilla Ondrej Duda sai pallon rangaistusalueen edessä ja haki Lucas Lingmania vastaan jalan vapaaksi. Lingman ei pysynyt Dudan perässä, ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja laukoi pallon yläkulmaan. Huuhkajien epäonneksi pallo otti vielä matkalla maalia kohti sopivan kimmokkeen toppari Robert Ivanovista, ja pallo painui aivan maalin yläkulmaan.

Duda oli keväällä vuonna 2020 Teemu Pukin seurakaverina Norwich Cityssä, ja jäi silloin maaleitta. Nyt hän osoitti Huuhkajia vastaan, että maalintekotaitoa Kölnin pelaajalta löytyy sopivassa joukkueessa.

72. minuutilla Real Oviedoa edustava laitahyökkääjä Erik Jirka laukoi yhtä tarkasti pallon maalin alakulmaan juuri sillä hetkellä, kun Hradecky oli siirtynyt maalin keskelle. Tällä kertaa toppari Leo Väisänen yritti ehtiä peittämään laukausta mutta ei onnistunut siinä.

Tilanne lähti vaarattoman näköisestä rajaheitosta keskialueella, mutta Huuhkajien keskittyminen herpaantui ehkä ratkaisevan sekunnin verran. Slovakia hyökkäsi alivoimaisena Suomen puolustusta vastaan, ja maalintekijä Jirka oli kolmen Huuhkajat-pelaajan ympäröimänä laukauksen lähtiessä.

Suomen avauskokoonpano oli vaihdettu Robin Lodia lukuun ottamatta Murcian leirin toiseen otteluun. Jos Mikael Soisalo ei olisi loukkaantunut harjoituksissa, olisi Huuhkajien koko avauskokoonpano mennyt kokonaan uusiksi lauantain Islanti-ottelusta. Soisalo olisi ollut avauksessa terveenä.

Päävalmentaja Markku Kanerva sanoi ennen ottelua Viaplayn haastattelussa, että Slovakia-otteluun oli vaihdettu ryhmitys 5–3–2-muodosta muotoon 4–4–2 osin Slovakian pelitavan takia. Slovakia pelaa hyökkäysvaiheessa paljon ristipalloja ja puolenvaihtoja.

Huuhkajat aloitti ottelun selvästi aggressiivisemmalla prässillä ja hyökkäyspelillä kuin Islantia vastaan. Avaukseen nostetuilla pelaajilla kiisi maali silmissä.

Marcus Forss laukoi muutaman minuutin jälkeen ohi maalin. Sitten Santeri Hostikka keskitti Joel Pohjanpalolle, joka ei aivan yltänyt puskemaan roikkumaista keskitystä. Vartin kohdalla Pohjanpalo vapautti Forssin maalintekoalueelle.

Parinkymmenen ensimmäisen minuutin aikana Suomi oli saanut yhtä paljon hyökkäyksiä aikaiseksi kuin koko Islanti-ottelun avausjaksolla.

Slovakia-ottelussakin nähtiin, että kentällä oli joukko Huuhkajia, jotka eivät kaikki tunteneet täysin toisiaan kentällä.

Lähimpänä Suomi oli maalia, kun Robin Lod laukoi 25. minuutilla tulisen vedon pallonmitan verran ohi maalista.

50. minuutilla Pohjanpalolla oli kaksikin läheltä piti -tilaisuutta kulmapotkuissa, mutta hän ei osunut sillä kertaa palloihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat