Murcian ottelut näyttivät, että Huuhkajissa on yksi iso pesti auki, joka odottaa tekijäänsä

Huuhkajissa vaikuttaisi olevan selkeä tarve puolustaville keskikenttäpelaajille sen jälkeen, kun Tim Sparv lopetti peliuransa. Kovan tason kuutospaikan pelaaja puuttuu joukkueesta, HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen kirjoittaa.

Lucas Lingman sai pelata 66 minuuttia Huuhkajien keskikentällä Slovakiaa vastaan Espanjan Murciassa pelatussa maaottelussa.

29.3. 20:49

Huuhkajien päävalmentajalle Markku Kanervalle maaottelut Espanjan Murciassa oli hyvä tilaisuus kastaa uusia pelaajia maajoukkueeseen. Mutta mitä peleistä jäi lopulta käteen Islanti-tasapelin ja Slovakialle kärsityn 0–2-tappion lisäksi?

Neljä pelaajaa teki A-maajoukkuedebyyttinsä Espanjan Murciassa pelatuissa Islanti- ja Slovakia-otteluissa: Miska Ylitolva (HJK), Miro Tenho (HJK), Mikael Soisalo (FC Riga) ja Lucas Lingman (Helsingborg). Nelikko ei näyttänyt ainakaan olevan täysin väärässä paikassa, mutta vielä jäi vähän kysymysmerkkejä siitä, kuinka käyttökelpoisia kovemmissa kilpailullisissa otteluissa. Ylitolvalle voi povata lisää otteluita Huuhkajissa.

Huuhkajissa vaikuttaisi olevan selkeä tarve puolustaville keskikenttäpelaajille sen jälkeen, kun Tim Sparv lopetti peliuransa. Kovan tason kuutospaikan pelaaja puuttuu joukkueesta.

Rasmus Schüller on pelannut hyvin viime aikoina Huuhkajissa puolustavana pelaajana, mutta hänenkin tuuraajille tai haastajille olisi tilausta. Juuri siksi Lingman saikin näyttöpaikkansa, joka päättyi 67. minuutilla – parantamisen varaa jäi paljon.

Lingman sai ison tontin Slovakia-ottelussa, kun hän pelasi Glen Kamaran kanssa. Slovakian 1-0-johtomaalissa Lingman ei pysynyt Ondrej Dudan perässä, eikä ehtinyt peittämään Dudan laukausta Lukas Hradeckyn vartioiman maalin yläkulmaan.

Nuoremmasta sukupolvesta löytyykin sitten mahdollisia ehdokkaita kuutospaikalle, kuten HSV:n Anssi Suhonen, 20, ja FC Nordsjællandin Leo Walta, 18. Heidän debyyttejään joudutaan vielä kuitenkin odottamaan.

Suomalaisia katsojia Espanjan Murciassa pelatussa maaottelussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat