Mika Lehtimäki kiistää fyysisen häirinnän

Mika Lehtimäki erosi Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan paikalta maanantaina.

Mika Lehtimäki työskenteli Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana vuodesta 2018.

30.3. 14:56 | Päivitetty 30.3. 15:43

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön entinen johtaja Mika Lehtimäki kiistää Yle uutisten väitteet fyysisestä häirinnästä.

Lehtimäki erosi tehtävästään maanantaina ja kertoi syyksi liian tuttavalliset viestit, joita hän oli lähettänyt kollegoilleen yöaikaan.

Yle uutisoi kuitenkin tiistaina, että kyse oli muustakin kuin yöllisten tekstiviestien lähettämisestä.

Ylen tietojen mukaan epäasiallista käytöstä on tapahtunut useiden vuosien aikana. Siihen on liittynyt myös fyysistä kajoamista.

Lehtimäki kiistää Ylen väitteet.

”Mika Lehtimäen puolelta viestittelyssä, yhteistyössä ja kanssakäymisessä ei ole ollut mitään kaveruutta enempää. Mika Lehtimäki kiistää kaikenlaiset epäasialliset fyysiset kontaktit. Hän kiistää myös väitteet mahdollisuudesta vaikuttaa henkilöiden työuriin”, Lehtimäen asianajaja Hannu Kalkas toteaa medialle lähettämässään lausunnossa.

Lehtimäki sai viime lokakuussa kirjallisen varoituksen epäasiallisesta käyttäytymisestä.

Varoituksen antoi Lehtimäen esihenkilö, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen ja sen siunasi puheenjohtaja Jan Vapaavuori. Epäily Lehtimäen epäasiallisesta käytöksestä tuli Olympiakomitean tietoon viime syksynä.

Lehtimäen tiedotteen mukaan selvittelyyn on kuulunut yhteisneuvottelu, jossa ovat olleet läsnä Lehtimäen ja Salosen lisäksi Olympiakomitean HR-päällikkö, asianosaiset, heidän työnantajansa ja kaksi Olympiakomitean työterveyslääkäriä.

”Keskusteluissa kaikki siihen mennessä esille tulleet osapuolten näkemykset on käyty läpi. Lopputuloksena osapuolilla ei ole ollut vaatimuksia toisiaan kohtaan. Käydyt keskustelut ovat olleet luottamuksellisia, eikä Lehtimäki sen vuoksi voi tuoda julkisuuteen niiden tarkempaa sisältöä”, Hannu Kalkaksen allekirjoittamassa lausunnossa todetaan.

Selvittelyn perusteella Salonen antoi Lehtimäelle varoituksen epäasiallisesta käyttäytymisestä työoikeudellisin perustein.

”Päätöstä tehdessään Salosella on ollut käytössään kaikki kirjallinen materiaali ja yhteisneuvotteluissa esille tulleet seikat. Lehtimäelle annetun varoituksen perusteena on ollut yöaikaan lähetetyt epäasialliset viestit.”

Lehtimäen mukaan muuta perustetta varoitukselle ei ole ollut, ja kaikki hänen Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa tämän viikon maanantaina kertoma pitää paikkansa.

Lehtimäki ei kommentoi asiaa enempää.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat