Olympiakomitean toimitusjohtaja Salonen ihmettelee hyssyttely­väitteitä

Salonen sanoo tienneensä, että häirintätapaus voi tulla julki.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo olevansa levollisin mielin siitä, miten syksyn selvitysprosessi on hoidettu.

30.3. 16:23

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kiistää väitteet, joiden mukaan suomalaisen urheilun kattojärjestössä olisi hyssytelty ja salailtu Mika Lehtimäen häirintätapausta.

Maanantaina huippu-urheiluyksikön johtajan paikalta eronnut Lehtimäki sai viime lokakuussa varoituksen epäasiallisesta käytöksestä.

Varoituksesta tiesivät vain Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori, Salonen sekä varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Sari Multala.

”Henkilösuojaan liittyvät lait ovat työelämässä niin tiukkoja, ettei meillä yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta julkistaa varoitusta. Se olisi vaatinut kaikkien asianosaisten luvan”, Salonen sanoi STT:lle.

Hän sanoi kuitenkin, että tiesi asian voivan tulla joskus julki muuta kautta. Nyt Lehtimäen käytös ja hänen saamansa varoitus nousivat julkisuuteen Ylen uutisesta, mistä monet Olympiakomitean hallituksen jäsenet ovat närkästyneet.

Salonen jättää toimitusjohtajan tehtävät kesäkuussa. Sitä ennen hän vastaa muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön selvityspyyntöön häirintäasiassa.

”Nämä ovat herkkiä asioita, ja on tärkeää, että häirinnän kohteena oleva henkilö tai henkilöt yleensäkin rohkaistuvat puhumaan. Olen levollisin mielin siitä, miten syksyn selvitysprosessi on hoidettu”, Salonen sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat