HIFK:n nimekäs hyökkäys nousi esiin ryöstö­retkellä – moni asia oli toisin aiempiin peleihin verrattuna

IFK ja Turun Palloseura pelaavat hienoa puolivälieräsarjaa, jossa torstai-illan jatkoeräryöstö voi nousta vielä isoon arvoon, HS:n urheilutoimittaja Mika Moilanen kirjoittaa.

HIFK on nyt juhlinut kahta jatkoerävoittoa peräkkäin. Kuva tiistailta.

31.3. 22:53

Helsingin IFK:n onnistunut ryöstöretki Turkuun nosti runkosarjan viitosen ensi kertaa kuskin paikalle puolivälieräsarjassaan. Helppoa se ei tosin ollut torstainakaan.

IFK:n paperilla kova hyökkäys oli aiemmin ollut paperia myös kaukalossa, mutta nyt johtavat pelaajat heiluttivat tahtipuikkoa. Kolmen tehopinnan kultakypärä Jere Innala laukoi IFK:lle toisen peräkkäisen jatkoeräratkaisun, joka voi nousta vielä isoon arvoon.

Ryöstö oli lähellä jo varsinaisella peliajalla, mutta kiekkoa hallinnut, useammin hyökännyt ja enemmän laukonut TPS tuli väkisin rinnalle kahden maalin takaa. Moni asia oli silti toisin ottelusarjan aiempiin peleihin verrattuna.

Nimekäs hyökkäyskalusto oli tehnyt kahdessa edellisessä pelissä vain kaksi maalia. Sunnuntaina IFK jäi kokonaan nollille, tiistaina ratkaisijan viittaa soviteltiin puolustajille. Maalivahti Niilo Halonen torjui 39 kertaa ja pelasi ottelusarjan parhaan pelinsä.

IFK johti ottelusarjaa ensimmäistä kertaa kolmannen puolivälierän puolivälissä, vaikka sen peli ei ole ollut parhaimmillaan ja kokoonpanosta puuttuu tärkeitä pelaajia. Voitot ovat sille silti 2–1, eli välieräpaikka on nyt tarjolla molemmat kotiottelut hoitamalla.

TPS puolestaan joutuu venymään vähintään yhteen vierasvoittoon. Hieno ottelusarja on saamassa arvoisensa päätöksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat