Erling Braut Haaland julkaisi murre­norjalla twiitin, jonka sisältöä on ihmetelty – maan­viljelijällä oli vahva osuus lohkaisuun

Haalandin ainoa kommentti maaottelutauolla oli erikoinen twiitti.

Erling Braut Haaland valmistautui tiistaina Armenia-otteluun.

31.3. 10:14

Norjan jalkapallon suurin tähti Erling Braut Haaland ei antanut maaottelutauolla yhtään haastattelua norjalaismedialle tai millekään muulle medialle.

Haaland oli pitkään hiljaa myös sosiaalisessa mediassa, mutta tehtyään kaksi maalia Armenian verkkoon 9–0-murskajaisissa hän julkaisi murrenorjalla twiitin.

Twiitistä heräsi kaksi kysymystä: mitä se tarkoittaa ja kuka on maanviljelijä, jonka neuvoa Haaland on noudattanut.

Jo pelkästään tekstin kieli, murteinen norja, on aiheuttanut päänsärkyä medialle Saksassa, Englannissa ja Espanjassa, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK. Googlen kääntäjä ei nimittäin anna oikeaa käännöstä.

Twitterissä norjalainen nimimerkki ”Martin” on kääntänyt tekstin englanniksi. Suomeksi teksti menee suunnilleen näin: ”Sain neuvon maanviljelijältä joitakin vuosia sitten: Puhu jaloillesi ja sitten kaikki muu on hyvin. Okei, sanoin ja kävelin pois.”

Twitterissä tekstistä on tehty myös huumorimielessä muunneltuja käännöksiä, kuten: ”Sain joitakin vuosia sitten maanviljelijältä neuvon pelata suurimmassa joukkueessa Englannissa, Manchester Cityssä ja tänä kesänä toteutan tämän unelman.”

NRK keskittyi maanviljelijään, joka ei ollutkaan kuka tahansa.

Neuvon antoi nimittäin Gabriel Høyland, Norjan maajoukkueen Bryne FK:n entinen pelaaja, jolla on yhä seuraennätys pelatuissa otteluissa, 595 ottelua.

Bryne on Haalandin kasvattajaseura. NRK:n mukaan Høyland ei ollut aivan varma, oliko hän antanut neuvon, mutta asia selvisi hänen poikansa kautta.

”Poikani otti yhteyttä Erlingiin ja sai vahvistuksen, että minä olin puhunut hänelle. En täysin tunnista tätä, mutta kun Erling näin sanoo, uskon häntä. Koska hän muistaa sen, sen täytyy olla hyödyllinen”, Høyland toteaa.

Høyland on myös Haalandin sukulainen. Hän on Haalandin äidin Gry Marita Brautin eno. Neuvon merkitystä hän selittää näin:

”Kyse on näyttämisestä, mitä jaloillaan voi tehdä. On paljon ihmisiä, jotka kehuskelevat ja luulevat olevansa hyviä, mutta toteuttaakseen omia unelmiaan vain harvat pystyvät”, Høyland kertoo NRK:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat